ATSO Meclis Üyeleri Kenti Ve Ekonomiyi Konustu

ATSO Meclis Üyeleri Kenti Ve Ekonomiyi Konustu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Agustos Ayi Olagan Meclis Toplantisi’nda Meclis Üyeleri kent ve sektörlerinin sorunlarina iliskin degerlendirmelerde bulundular.

ATSO Meclis Toplantisi’nda sektör ve kent üzerine söz alan Meclis Üyeleri degerlendirmelerde bulundu. Ilk olarak söz alan ATSO 26’nci Grup Meclis Üyesi (Kuyumculuk, mücevher ve saat) ve Meclis Katip Üyesi Adnan Kaya, özellikle Kale Kapisi esnafinin son dönemlerde çok büyük sorunlar yasadigini ifade etti.

Kale Kapisi esnafinin en önemli sorunlarindan birinin güvenlik ile ilgili oldugunu belirten Kaya, “Daha önceki dönemlerde bölgemizde sivil koruma görevi yapan güvenlik mensuplari bulunuyordu. Bu güvenlik görevlileri hem bölgedeki hirsizlik olaylarina hizli bir sekilde müdahale ediyor hem de is yerlerimizin güvenligini sagliyordu. Ancak bugün bu bölgede uyusturucu kullananlar, hayat kadinlari, dilenciler, taciz edercesine satis yapmaya çalisan isportacilar, banklarda yatanlar insanlar kol geziyor. Kale Kapisi bu kentin kalbi olarak bilinmesine ragmen bugün bölge esnafi bu konudaki sikayetlerinden dolayi imdat çigliklari atiyor. Antalya’nin en önemli noktasi olan Kale Kapisi’ni bu çirkin görüntü çok kötü gösteriyor. Bu konuya bir an önce çare bulunmali” dedi.



“Antalya’da insanlar salgin yokmus gibi davraniyor”

49’uncu Grup (Saglik Hizmetleri) Meslek Komitesi Gülsün Gülay Yilmaz, Covid-19 salginin ciddiyetini dile getirdi. Son 7 günde Türkiye’de 137 binden fazla insanin Covid-19’a yakalandigini ve bin 300’den fazla vatandasin hayatini kaybettigini söyleyen Yilmaz, “Antalya’da çevremde gördügüm manzara insanlar artik salgin yokmus gibi davraniyor. Maalesef ülkemizde de dünyada da salgin tüm hiziyla devam ediyor. Covid-19 halen sik görülüyor. Canlar almayi sürdürüyor. Bugüne kadar 4 buçuk milyonun üzerinde insan bu hastaliktan dolayi hayatini kaybetti. Sadece son 7 günde dünyada 67 binden fazla kisi hayatini kaybetti. Bu hastaligin ne kadar ciddi oldugunu artik anlamamiz gerekiyor. Özellikle bu mücadele sirasinda saglik çalisanlari olarak çok ama çok yorulduk. Ben asi konusunda da kurallara uyulmasi konusunda da insanlardan daha hassas olmalarini istiyorum. Önümüzde kis aylari var. Eylül, Ekim aylarinda salginin seyri daha da yukari gidebilir. Ben herkesten asi ve tedbirler konusunda son derece hassas olmalarini istiyorum” dedi.



“Manavgat’a olan ilgi devam etsin”

16.Grup (Kozmetik ve kisisel bakim) Meslek Komite Üyesi ve Meclis Baskan Yardimcisi Hatice Öz, bir Manavgatli olarak Manavgat yangininin kendisini çok etkiledigini ifade etti.

Öz, “Benim sizlerden ricam ilgimiz sadece bu dönemde kalmasin. Bundan sonraki dönemde de Manavgat’in yaralarini sarmaya ve ilgimizi orada tutmaya devam edelim. Yangin bölgesindeki insanlar maddi ve manevi desteklerle su anda ayaktalar ancak bunun psikolojik tarafinda da büyük bir destege ihtiyaçlari olacak. Bundan sonra onlarin yaninda olarak bu konuda da destek olmaliyiz” diye konustu.



“Antalya’da ekonomik afet devam ediyor”

2’nci Grup (Hayvancilik ve hayvansal ürünler) Meslek Komite Üyesi Ali Bahar, “Manavgat konusunda bizler de Antalya OSB, OSIAD, Genç OSIAD ve sanayicilerimiz olarak ilk günden itibaren her türlü destegi vermek üzere oradaydik. Bunun yaninda Sanayi Bakanligimizin önderliginde 30 büyük OSB olarak 5 milyon lira gibi bir parayi AFAD üzerinden buradaki yaralarimizin sarilmasi için gönderdik. Bunun disinda da hem sehrimizden hem de ülkemizin her yerindeki sanayicilerimiz yardimlarini sürdürüyor. Bundan sonra da her türlü yardim için üzerimize düseni yapmaya haziriz” seklinde konustu.

Antalya turizmde Covid-19 nedeniyle yasadigi büyük sorundan dolayi ekonomik olarak afet yasadigini söyleyen Bahar, “Yasanan felaketler nedeniyle Karadeniz ve yangin bölgelerimiz afet bölgesi ilan edildi. Ancak Antalya Covid-19’dan dolayi ekonomik olarak bir afet bölgesi konumundadir. Su anda ekonomik olarak Antalya’nin bu kisi gelecek sezona tasiyacak kadar güçlü degildir. Bu konuda da bir çalisma yapilmalidir. Antalya henüz hiçbir sey atlatmis degildir. Aksine felaketin tam ortasindayiz. Dayanisma gösterecegiz” ifadelerini kullandi.

“Yangin söndürülmez durdurulur”

21’inci Grup (Metal, makine ve teknik imalati) Meslek Komite Üyesi Cenan Demir, yasanan orman yanginlariyla ilgili olarak meclis üyelerine bilgiler verdi. Kendisinin de bir Orman Mühendisi oldugunu belirten Demir, baslamis bir orman yangininin söndürülemeyecegini ancak durdurulabilecegini söyledi.

Ormanlarin yanacagini ancak bunun 50 bin 100 bin hektar olmayacagini ifade eden Demir, “Bildigim kadariyla bu yangin Cumhuriyet tarihimizin en büyük yangini. Tekrar bunlari yasamamak için artik ormancilik politikalarinin ciddi olarak gözden geçirilmesi gerekiyor. Geçmis dönemde yangin baslama riski olan dönemlerden önce önlemler alinirdi. Temizlikler ve hazirliklar yapilirdi. Müdahale ekipleri kurulurdu. Yangin riskinden dolayi mevsimlik isçiler alinirdi. Bu hazirliklari eger yaparsaniz yangini çok kolay durdurabilirsiniz. Bu yasadigimiz yanginin durdurulamamasinin sebepleri de iste bu tip hazirliklarin olmamasi” seklinde konustu.



“Asi sertifikasi vurgusu”

36.Grup (Oteller ve benzer konaklama yerleri) Meslek Komite Üyesi Alp Özel, turizmde ‘Güvenli Turizm Sertifikasi’ yerine asi sertifikasi üzerine bir çalisma yapilmasi gerektigini ifade etti.

Avrupa Birligi vatandaslarinin Asi Sertifikasi ile özgürce gezdiklerini ifade eden Özel, “Güvenli Turizm Sertifikasi olmasi bir seyi engellemiyor. Salgin bu sekilde devam ederken bizlerin de artik asi sertifikasi uygulamasina geçmemiz gerekiyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile