ATV Kazasinin Sanigi Doktorun Alkol Savunmasi

ATV Kazasinin Sanigi Doktorun Alkol Savunmasi

Gaziantep’te otomobiliyle çarptigi ATV’de bulunan Hüseyin Akin ile Kerim Gündogan’in ölümüne sebep oldugu iddia edilen tutuklu sanik Prof. Dr. Volkan Kilinçoglu’nun yargilanmasina baslandi. Sanik Prof. Dr. Volkan Kilinçoglu’nun durusmada, “Ameliyata girerken alkol ile ellerimizi ve kollarimizi dezenfekte ettigimiz için kanimda 0,29 promil alkol tespit edilmis” seklindeki savunmasi ise dikkat çekti.

Gaziantep’te otomobiliyle çarptigi ATV’de bulunan Hüseyin Akin ile Kerim Gündogan’in ölümüne sebep oldugu iddia edilen tutuklu sanik Prof. Dr. Volkan Kilinçoglu Gaziantep 10. Agir Ceza Mahkemesinde "Taksirle birden çok kisinin ölümüne sebep olmak suçundan " suçundan 18 yila kadar hapis cezasi talebiyle ilk kez hakim karsisina çikti. Tutuklu sanik Volkan Kilinçoglu, ilk durusmaya SEGBIS’le baglandi. Durusmada, sanik Av. H. Mehmet Balci ve Av. Mehmet Sait Bozhüyük ile Hüseyin Akin’in aile avukatlari Av. Mutlu Can Dagli, Av. Dogan Canbolat, Av. Mustafa Edip Izol ve Av. Gizem Kaleoglu, Av. Suat Genç yani sira taniklar da hazir bulundu.

“Dikkatli ve kontrollü bir sekilde geldim”

Sanik Volkan Kilinçoglu, durusmadaki savunmasinda, “Kazanin oldugu gün saat 17.00 gibi üniversiteden çiktim, evime dogru giderken kazanin oldugu kavsaga dogru yaklasirken frene basarak hizimi azalttim. Ayagim frene basarak kavsaga kadar dikkatli ve kontrollü bir sekilde geldim. Kavsaga gelene kadar ayagim frendeydi. Sag tarafta herhangi bir araç olmadigini görünce ayagimi frenden çektim ve kavsaga girdim. Kavsaga girince sag tarafimdan çok siddetli bir sekilde bir seyin bana çarptigini hissettim. Bu çarpmanin etkisiyle arabada kafami bir yere vurdum ve yine çarpmanin etkisiyle araç sol tarafta bulunan bos arsaya savruldu. Daha sonra bana ne çarpti diye bakmak için arabadan kendimi disariya attim. Bir ATV’nin bana çarptigini ve yerde de yatan iki tane çocuk gördüm. Ortopedi uzmani oldugum için müdahale etmek istedigim için oraya dogru yöneldim ancak bilinç kaybi yasayip yere yigilmisim. Daha sonra 15-20 dakika geçtikten sonra bir ambulans geldi orda müdahaleyi yaptiktan sonra beni 25 Aralik Devlet Hastanesine götürdüler. Kaza bu sekilde olmustur, suçlamayi kabul etmiyorum” dedi.



“Ameliyata girerken alkol ile ellerimizi ve kollarimizi dezenfekte ettigimiz için kanimda 0,29 promil alkol tespit edilmis”

Alkollü oldugu iddialarini kabul etmeyen Kilinçoglu, “Kaza öncesinde alkol kesinlikle kullanmadim, alkolü ayda yilda bir, çok nadiren kullanirim. Olay günü öncesinde kesinlikle alkol kullanmadim, olay günü 25 Aralik Devlet Hastanesine götürdüklerinde kanimda 0,29 promil alkol tespit edilmis, olay günü ameliyatlarim vardi. Biz ameliyata girerken alkol ile ellerimizi ve kollarimizi dezenfekte ediyoruz. Kullandigimiz dezenfektanlar yüzde 80 oraninda alkol içermektedir, bu islemden sonra alkolün bir miktari ciltten emilip kana karistigini biliyorum, kanimdaki 0,29 promil alkol bu dezenfektanlara bagli oldugunu düsünüyorum. Ben çocuk ortopedi uzmaniyim, bu Adli Tip’in alanidir, bununla ilgili arastirma yapilmasini istedim. Ayrica 25 Aralik Devlet Hastanesinde alinan kan tahlilinde bizim ldh emzimi bende yüksek çikmistir. Bende 330 çikmistir, ldh emziminin yüksek çikmasina bagli olarak hem alkolün hem ldh metololitanin yüksek ldh sebebiyle 0.1, 0.2, 0.3 oranlarinda alkol sonucunun pozitif çikma ihtimali olabiliyor. Buna iliskin raporlari avukatlarim sunacaktir. Kazanin oldugu gün benim ameliyatlarim da vardi, ayrica rutin olarak ögrencilerimizle toplantilarimiz olurdu. Her persembe bu toplantilari yapardik. Toplantilarda vaka tartismasi yapariz, ayrica kaza günü genel akademik kurul toplantisi vardi. Bu toplantiya ben de katildim yaklasik 2,5-3 saat sürdü, o toplantida ben profesör unvanini aldigimdan dolayi rektörün bana vermis oldugu belgede bulunmaktadir. Bu günlük rutin içerisinde benim alkol almam mümkün degildir, kavsaga yaklasirken hizim 45 km civarindaydi, kavsaga yaklasirken yavaslamistim, kavsakta iken tahminen hizim 25-30 oldugunu düsünüyorum” dedi.



“Sag sinyalimi yaktim hizimda düsüktü”

Tanik Emir Çelik ise beyaninda, “Kerim ve Hüseyin benim sinif arkadasimdi. Olay günü ATV ile yanimda Ejder abi ve arkadasim Kerem Bayer ile birlikte 3 kisi önce büfeye gidip bir seyler alip daha sonra çevik kuvvetin orda ATV ile gezip gelecektik. Büfeden çikip çevik kuvvetin oraya geldigimizde Hüseyin ile karsilastik. Bizim bulundugumuz ATV’yi ben kullaniyordum. Arkada Ejder abi onun da arkasinda Kerem oturuyordu. Hüseyin’in kullandigi ATV’nin üzerinde ise Kerim ve Hüseyin bulunmaktaydi. Kazanin oldugu sokaga dogru girdik, orayi geçip kavsaktan saga dönüp bizim eve dogru gidecektik. Ben sag sinyalimi yaktim hizimda düsüktü, kavsaga geldigimde arabayi görmedim, soluma bakacaktim. Sonra bir anda olan oldu. Kaza sonrasi ATV’den inip Ejder abi Kerem’in telefonu ile ambulansi aradi. Hüseyin ve Kerim’e baktim, Ejder abi beni çagirdi, babami çagirmami söyledi.

Ben de evimize ATV ile gidip babami çagirdim, babam evdeydi. Ondan sonra kuzenim Murat C. ATV ile kazanin oldugu yere gitti. Kerem B.’i bizim eve getirdi. Ben bir daha kaza yerine gitmedim. Ambulansin geldigini görmedim, kaza sonrasinda araba sürücüsünü görmedim. Ben Kerem ve Hüseyin’e baktim arabaya bakmak aklima gelmedi” dedi.



“Tutukluluk halinin devamina karar verilmesini talep ediyoruz”

Murat Gündogan, Zehra Gündogan, Gülsima ve Sude Gündogan’in vekili Av. Mustafa Simsek, “ATV motosiklete ait ruhsat fotokopisi eklenerek Gaziantep Emniyet müdürlügüne müzekkere yazilarak hangi sinif ehliyet ile kullanilabileceginin sorulmasini ayrica ambulansa alindiginda kendisine hangi ilaçlarin verildiginin sorulmasini, ayrica sanigin kaza esnasinda telefon görüsmesi yapip yapmadiginin sorulmasini istiyoruz. Dinlenmeyen taniklarin celbini talep ediyoruz, sanik agir kusurludur, bu asamada adli kontrolle serbest birakilmasi da düsünülerek sanigin tutukluluk halinin devamina karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.



“Farkli ifade verilmesi yönünde yönlendirmeye çalismis”

Feci kazada hayatini kaybeden Hüseyin Akin’in babasi Mesut Akin ise tanik beyanina karsi, “Tanik beyanlarina bir diyecegim yoktur. ATV’nin roket gibi mermi gibi geldigini söylüyor, ancak süratli olmus olsa ATV de pert olurdu. Bir motorda 2 kisi var bir motorda 3 kisi var yarisiyor olsa 3 kisi olan motorun 2 kisi olan motoru geçmesi mümkün degildir. Ayrica süratli olsaydi aracin diger tarafindan çikardi. Kaza sonrasinda Emir Ç.,’nin babasi Ahmet Ç.’nin üniversiteden artik rektör müdür baska bir görevli midir ne oldugunu bilmedigim birisi telefonla arayip iste bir kazadir diyerek farkli ifade verilmesi yönünde yönlendirmeye çalismis. Ben bu kisinin kim oldugunu yemin verdirerek Ahmet Ç.’den ögrenebilirim, gerekirse mahkemeniz de tanik olarak huzurda dinleyebilir. Daha henüz biz hastanedeyken bu telefon görüsmesi yapilmistir. Sanik 25 Aralik Devlet Hastanesi’nden sahibinin arkadasi oldugu kendisinin de daha önce çalistigi özel bir hastaneye sevki saglaniyor. Kendisinin alkol kullandigini ben biliyorum, ancak yemin edebilirim” dedi.



“Sanigin aklanmasina yönelik bilirkisi raporu verilmistir”

Baba Mesut Akin’in avukati Mutlu Can Dagli ise, “Iki tane küçük çocugun yaptigi hatadan dolayi ölümüne sebebiyet veren birinin açikça her seyi anlatacagini beklemiyorduk. En azindan bir bas sagligi dilemesini bekliyordum. Ancak suçtan kurtulmaya yönelik savunmalar disinda savunma yapmamistir. Eger sanik yüksek hizlarda hareket etmemis olsaydi yapacagi ufak bir frenle duracakti. Korona döneminde hepimiz dezenfektan kullaniyordu ancak kimse alkollü çikmiyordu. Sanik olay yerine geldiginde frene basiyor. Bu adam oraya geldiginde kazanin olacagini bilmektedir ve bundan dolayi frene basiyor. Sonra ne olursa olsun deyip gaza basip devam etmektedir. Sanigin muhtemel kasttan ceza alma ihtimali vardir. Bu nedenle sanigin tahliye olmasi halinde kaçma ihtimali olacaktir. Dosyamizda iki farkli bilirkisi raporu vardir. Ikinci bilirkisi raporunda somut hiç bir delil bulunmamaktadir. Sanigin aklanmasina yönelik bilirkisi raporu verilmistir. Bilirkisi raporu incelenmesinde bir bilirkisinin yapmamasi gereken hukuki yorumda bulundugu görülecektir. Çeliskinin giderilmesi için dosyanin Adli Tip Kurumuna gönderilmesini talep ediyoruz. Dosyada eksikliklerin bulunmasi ve dosyada delil karartmaya gidebilecegi göz önüne alinarak sanigin tutukluluk halinin devamina karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.



Mahkeme heyeti kusur oraninin belirlenmesi için dosyayi Ankara’ya gönderildi

Avukatlarin talebini hakli bulan mahkeme heyeti, sanik Volkan Kilinçoglu’nun tutukluluk halinin devamina karar verdi. Heyet, kusur oraninin belirlenmesi için dosyanin tümünün Adli Tip Kurumu Ankara Trafik Ihtisas Daire Baskanligina gönderilmesine ve orada incelenmesine karar verdi.

Olayin geçmisi

Kaza, 13 Ekim 2023 tarihinde aksam saatlerinde Sehitkamil ilçesi 15 Temmuz Mahallesi’nde meydana geldi. Kerim Gündogan (14) ile Hüseyin Akin’in (14) bulundugu 27 MST 04 plakali ATV’ye, Prof. Dr. Volkan Kilinçoglu idaresindeki 27 ARB 190 plakali hafif ticari araç çarpti. ATV savrularak devrildi. Feci kazada ATV’nin üzerinde bulunan 2 çocuk agir yaralandi. Gaziantep Üniversitesi Sahinbey Uygulama ve Arastirma Hastanesine kaldirilan 2 çocuk, tüm çabalara ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetmisti. Feci kazada ATV’ye çarpan 27 ARB 190 plakali aracin sürücüsünün Gaziantep Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Volkan Kilinçoglu ise sevk edildigi adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilmisti. Iki çocugun hayatini kaybetmesiyle sonuçlanan feci kaza anlari ise çevredeki bir güvenlik kamerasina saniye saniye yansimisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile