AÜ İle Osmangazi Belediyesi Arasında Kentsel Dönüşümde İşbirliği

Bursa'nın Osmangazi Belediyesi Şehircilik Akademisi ve Anadolu Üniversitesi Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle 13 Haziran'da, Bursa'da ''Kentsel Dönüşümde Ekolojik Planlama Modeli'' semineri düzenlenecek.

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Çabuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enstitünün, afetlerin tehdit etmediği ve yaşanabilir bir gelecek yaratmak misyonuyla çalışmalarını yürüttüğünü kaydetti.

Enstitü'nün, Osmangazi Belediyesi ile yaptığı işbirliği çerçevesinde bir seminer düzenleyeceğini ifade eden Prof. Dr. Çabuk, şöyle konuştu:

''Deprem riski altındaki büyükşehirlerimizden biri olan Bursa'nın geleceği için en doğru çözümlerin üretilmesi kapsamında enstitümüz ve Osmangazi Belediyesi Şehircilik Akademisi, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şükran Şahin'in moderatörlüğünde 'Kentsel Dönüşümde Ekolojik Planlama Modeli' semineri düzenleyecek. Seminere, Harvard Üniversitesi öğretim üyesi ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Charles Waldheim ve Texas Üniversitesi Mimarlık Okulu Dekanı Frederick Steiner katılacak.''

Enstitü'nün Kalite Kontrol ve Sürekli İyileştirme İdari Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Saye Nihan Çabuk da, seminerin ülkedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına yol gösterici nitelikte önemli bilgiler içereceğini bildirdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile