AÜB Üniversite Tanitim Fuari Yozgat Bozok Üniversitesi Ev Sahipliginde Yapildi

AÜB Üniversite Tanitim Fuari Yozgat Bozok Üniversitesi Ev Sahipliginde Yapildi

Anadolu Üniversiteler Birligi (AÜB) bünyesindeki üniversitelerin katilimiyla 11 ilde düzenlenen 2024 Üniversite Tanitim Fuari’nin 5.si Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Anadolu Üniversiteler Birligi, sinavina girecek ögrencilerin üniversiteleri tanimalarina ve dogru tercihler yapabilmelerine katki saglamak amaciyla birlik üyesi üniversitelerin bulundugu 11 ilde, 6 - 23 Mayis 2024 tarihleri arasinda tanitim fuarlarina devam ediyor. 5.si Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliginde yapilan tanitim fuarinin açilisi, Bozok Evi Bahçesi’nde düzenlenen programla gerçeklestirildi.

Açilisa Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Yusuf Hidir, Prof. Dr. Tansel Hacihasanoglu, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, Yozgat Il Milli Egitim Müdürü Ismail Altinkaynak, Anadolu Üniversiteler Birligi’ne üye üniversitelerin temsilcileri ve üniversite adayi ögrenciler katildi.

Açilis töreni ve protokol konusmalarindan sonra Rektör Yardimcsi Prof. Dr. Tansel Hacihasanoglu, Yozgat Il Milli Egitim Müdürü Ismail Altinkaynak, üniversite stantlarini ziyaret ederek tanitim temsilcilerinden üniversiteleri hakkinda bilgi aldi. Fuar alanina okul yetkilileri ve ögretmenleri rehberliginde gelen ögrenciler ise üniversitelerin tanitim stantlari gezdi. Ögrencilere üniversite tercihlerinde kendilerine yardimci olacak tanitim materyalleri ve hediyeler verildi.

Erciyes Üniversitesi standi yogun ilgi gördü

Kentte ögrenim gören ve üniversite sinavina hazirlanan lise ögrencileri ile rehber ögretmenlerin yogun ilgi gösterdigi Erciyes Üniversitesi tanitim fuarinda tanitim temsilcileri, üniversitelerinin egitim-ögretim imkanlari, bölüm ve program kontenjanlari, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri, barinma ve ulasim gibi konular hakkinda ögrencilere bilgiler vererek tanitim materyalleri dagitti.

“Ögrenciler bilgiye kolaylikla ulasiyor”

Programin açilis konusmasinda Anadolu Üniversiteler Birligi olarak üniversitelerin tanitimini yaptiklarini söyleyen Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Tansel Hacihasanoglu, “Burada gençlerimiz için güzel bir imkan var, sosyal medyadan internetten erisebilecekleri bilgileri burada dogrudan dogruya üniversite stantlarini gezerek ulasabilirler ve her türlü soruya cevap bulabilirler. Gençlerimizin kariyer planlamalari çerçevesinde dogru adimlar atabilmeleri için bugünü iyi degerlendirip, geleceklerini sekillendirecekleri gerekli bilgileri buradan elde edebilecegini düsünüyorum.” dedi.

“Üniversitemiz çok iyi durumda”

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin egitim ve yerleske konusunda çok iyi bir noktada oldugunu da belirten Hacihasanoglu, “30 yila yakin bir geçmisi olan üniversitemizde bütün fakültelerin bulundugu bir üniversite konumundayiz. Gerek akademisyen kadrosu gerek alt yapi gerekse de kampüs anlaminda çok iyi bir noktadayiz. Tüm gençlerimizi üniversitemizi ziyaret etmeye ve sahip oldugumuz imkanlari yerinde görmeye davet ediyorum.” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile