AÜB Üniversite Tanitim Ve Tercih Fuari AGÜ'de Gerçeklesti

AÜB Üniversite Tanitim Ve Tercih Fuari AGÜ'de Gerçeklesti

Anadolu Üniversiteler Birligi (AÜB) Üniversite Tanitim ve Tercih Fuari, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ev sahipliginde düzenlendi.

AÜB Üniversite Tanitim ve Tercih Fuari’na 14 üniversite katildi.

Fuara kentte bulunan farkli okullardaki lise ögrencileri katilarak, üniversiteler hakkinda bilgiler aldi. Üniversiteleri bir araya getirme konusunda ciddi bir fonksiyonu bulunan bir fuar oldugunu dile getiren Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yilmaz; "Anadolu Üniversiteler Birligi’nin 3. Üniversite Tanitim Fuari’ni Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ile birlikte açtik. Çok heyecanliyiz. Önemli bir fuar. Ögrencileri üniversitelerle bir araya getirme konusunda ciddi fonksiyonu olan bir fuar. Verimli geçmesini ve hayirlara vesile olmasini diliyoruz” seklinde konustu.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ise; "Anadolu Üniversiteler Birligi Dönem Baskani olarak 15 üniversiteyiz. 11 farkli ilde bu tanitim fuarlarini gerçeklestiriyoruz. Bu tanitim fuarlarinin söyle bir avantaji söz konusu oluyor. Ögrencilerin stresli dönemlerinde bu ortami görmeleri rahatlamalarina neden oluyor. Öte yandan üniversiteleri arastirmalari, soru sormalari, ilgili mesleklerle alakali bilgiler almalari bence çok degerli. Biz birlik olarak bu manada öncü davranislar içerisinde ögrencilerimize bir nevi kilavuzluk yapmak istiyoruz. Kariyer planlamalarina katilmalarini istiyoruz” diye konustu.

Fuari ziyarete gelen ögrencilerden Rahmet Berk Mete de, “12. sinif ögrencisiyim. Buraya üniversiteleri tanimaya geldik. Neler yapacagimizi, ileride neler görecegimize dair bir seyler ögrenmeye geldik. Burada birçok üniversite var. Bize verilen bilgilendirme formlari da var. Güzel bir çalisma” dedi.

AGÜ’de gerçeklestirilen ve tüm gün açik olacak fuarda; Firat Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Nevsehir Haci Bektas Vali Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi, Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Inönü Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi stantlari yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile