Avaza Kültür Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Avaza Kültür Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Türkmenistan’ın Hazar'ın kıyısındaki Avaza Serbest Turizm Bölgesi’nde düzenlenen “ Uluslar arası Kültür Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.

Avaza turizm bölgesinin tanıtımı amacıyla düzenlenen kültür festivaline; Orta Asya’dan Uzakdoğu’ya çok sayıda ülkeden folklor ekipleri iştirak etti.

Kültür şenliğinde ev sahibi Türkmenistan’ın yanı sıra Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Azerbaycan, Güney Kore, Vietnam gibi birçok ülkeden gelen folklor ekipleri gösterilerini sundu. Festival kapsamında akşam saatlerinde denizin kıyısında kurulan alanda folklor gösterileri izlendi.

Festival kapsamında düzenlenen fuara, 13 ülkeden 47 şirket katıldı.

Fuarda Türk şirketlerinin çokluğu dikkat çekti.

AVAZA’YI TÜRKLER İNŞA EDİYOR
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de birkaç defa gezdiği Avaza bölgesinin inşasını Türkler inşa inşa ediyor. İnşaatların tamamlanmasıyla 7 bin hektarlık alanın bir turizm cenneti olması hedefleniyor. Bir Türk firmasının yaptığı uluslararası havalimanı da hizmet vermeye başladı.

İnşaatı 2007 yılında başlanan turizm bölgesinde hâlihazırda inşaat işleri toplam 1000 hektar alanda devam ediyor. 2000 yatak kapasiteli oteller ve dinlenme merkezlerinin birçoğu kullanıma verildi.

Yakın zamanda bölgede 4 bin 500 yatak kapasiteli otel ve dinlenme merkezlerinin inşaatının daha tamamlanması bekleniyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile