Avcılar'a Fen Lisesi Müjdesi

Avcılar'a Fen Lisesi Müjdesi

Avcılar Belediye Meclisi, ilçeye yeni bir Fen Lisesi yapılması için bir arsanın Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bedelsiz tahsisi veya devrine karar verdi.

Avcılar Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 23 Nisan’da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Avcılar Belediyesinde toplandı. Çocuklar, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ye Avcılar’a Fen Lisesi yapılması konusunda önerge verdi. Başkan Toprak bu talebe kayıtsız kalmayarak Kent Konseyi aracılığıyla önergeyi Avcılar Belediyesi Meclisi gündemine taşıdı. Meclisin gönderdiği önerge komisyonda görüşülüp değerlendirildi. Avcılar Belediyesi ve Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki görüşmeler neticesinde Fen Lisesinin yapılacağı alan belirlendi. Belirlenen yerin Avcılar Belediyesi tarafından Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bedelsiz tahsisi veya devrinin 2019 programına alınması ve Fen Lisesi yapılması şartıyla karar vermesinin ardından Avcılar Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin üyeleri büyük bir mutluluk yaşadı. Avcılar’da Fen Lisesi olmaması ve bu ilkin Avcılar Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilecek olması büyük yankı uyandırdı.

Eğitim kurumlarının toplumun geleceğini inşa eden bir tabloyu ortaya koyduğunu ifade eden Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, "Çocuk beklemez, 2019 programına koyup derhal yapılması şartı koyduk. Fen Lisesinin Avcılar’a derhal yapılmasını istiyoruz. Bunun için en önemli adımı attık bundan sonrasını Milli Eğitim Bakanlığından bekliyoruz. Avcılarımıza yapılacak olan Fen Lisesi ile çocuklarımız bilimin ışığında güçlü ve erdemli bireyler olmasını temenni ediyoruz. Avcılarımıza yapılacak olan Fen Lisesinin şimdiden hayırlı olmasını diler, tüm çocuklarımıza iyi tatiller dilerim" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile