Avcilar Yangin Gönüllüsü Oldu

Avcilar Yangin Gönüllüsü Oldu

Denizli’de Buldanli avcilar, orman yanginlarinda mücadelede eden ekiplere destek ve yardim amaciyla gönüllü yangin savascisi oldul.



Buldanli avcilar, orman yanginlarina karsi mücadele etmek için gönüllü oldular. Geçmis dönemlerde, su anda Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü görevini yürüten Hamdi Akan’in, Buldan Orman Sefligi döneminde Buldan Kara Avcilar Dernegi isbirligi ile çalisma yürüttüklerini dile getiren Buldan Kara Avcilar Dernegi Baskani Hakan Aytekin “Bu çalismayi günümüzde de yapmak, yangina müdahalelerde Orman çalisanlarimiza destek vermek, milli servetimizi olan ormanlarimizi korumak ve toplumumuzu bilinçlendirmek amaciyla yangin gönüllüleri birligi olusturmayi amaçladik.

Üyelerimizle birlikte, Türkiye’nin ilk yangin gönüllüsü olan Buldan Kara Avcilar Derneginde çogu rahmetli olan baskan ve üyelerimizden aldigimiz bayragi tasimak için gönüllü yangin ekibi olusumuna katilma karari aldik. Buldan Orman Isletme Müdürlügümüzün Üç Yol orman deposu ve yangina müdahale binasinda yirmi kisilik gruplar halinde orman sefi Mutlu Kublay ve personeli tarafindan egitim alarak gönüllü yangin ekibi olmak için hazirlaniyoruz. Ekibe katilan arkadaslara ekipmanlari orman isletme müdürlügümüz tarafindan temin edilecektir. Özellikle kirsal mahallelerimizde olusturulacak ekiplerimiz, olasi orman yanginlarinda ilk müdahaleyi yapacak ekiplere destek olacaklar. Unutulmasin ki daglarda yollari ve giris çikislari en iyi çobanlar ve avcilar bilir. Insallah yangin ve benzeri felaketler yasanmazda bizlere de is düsmez” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile