'Avro Bölgesinde Makroekonomik Ortam Gelişti'

ECB Başkanı Draghi:'Avro Bölgesinde makroekonomik ortam gelişti''Son yıllarda uygulanan para politikası önlemlerinin, ülkeler ve sektörler arasında giderek yaygınlaşan güçlü bir toparlanmanın sürdürülmesinde etkili olduğu kanıtlandı'.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, Avro Bölgesinde makroekonomik ortamın geliştiğini belirterek, son yıllarda uygulanan para politikası önlemlerinin, güçlü bir toparlanmanın sürdürülmesinde etkili olduğunun kanıtlandığını ifade etti.

Draghi, Madrid’de düzenlenen bir etkinlikte konuştu. Draghi, ECB'nin resmi sitesinde yayımlanan konuşmasında, Avro Bölgesinde makroekonomik ortamın geliştiğini belirtti.

Son yıllarda uygulanan para politikası önlemlerinin, ülkeler ve sektörler arasında giderek yaygınlaşan güçlü bir toparlanmanın sürdürülmesinde etkili olduğunun kanıtlandığını dile getiren Draghi, 'Bu iyileşme, finansal sektörün daha fazla direncine katkıda bulunuyor.' ifadesini kullandı.

Para politikası tedbirlerinin genişliğinin ve süresinin uzunluğunun, fiyat istikrarı hedefine ulaşmak için gerekli olduğunu aktaran Draghi, şunları kaydetti:

'Bu politika ayarları, finansal sistemin geçmişe oranla daha dirençli olması nedeniyle mümkün olmuştur. Bugün, potansiyel olumsuz yan etkilere yönelik uygun ve aktif makro riskleri azaltan bir çerçeveye sahibiz.'

-'Negatif faizin yan etkileri şimdiye kadar sınırlı oldu'

Draghi negatif faiz oranlarına da değindi. 'Enflasyonun hedefimize dönmesini sağlamak için alışılmadık politika araçlarını sunduğumuzda, bu yeni enstrümanların geleneksel enstrümanlara kıyasla daha belirgin yan etkilere neden olabileceğinin farkındaydık.' diyen Draghi, bu yan etkilerin kontrol altında tutulmaya devam edildiğini ifade etti.

Draghi, negatif faiz oranlarının yan etkilerinin olabileceğini ancak bunların şimdiye kadar sınırlı kaldığını ifade ederek, 'Şu anki yan etkilere ilişkin değerlendirmemiz, basın konferanslarındaki açıklamarımızda sürekli olarak sağladığımız göstergelerden sapmak için bir neden olmadığını göstermektedir.' değerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile