Avrupa Bireysel Kadınlar Satranç Şampiyonası Başladı

Avrupa Bireysel Kadınlar Satranç Şampiyonası Başladı

Avrupa Bireysel Kadınlar Satranç Şampiyonası Gaziantep'te başladı.

Şampiyonanın ilk hamlesini protokol mensupları yaptı.

Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası'na 25 ülkeden 105 sporcu katıldı. Şampiyonanın sembolik açılışı Zeugma Sergi ve Konferans Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Açılış programı öncesinde basın toplantısı düzenleyen Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, organizasyon süresince Gaziantep'ten 3 Avrupa şampiyonu çıkacağını kaydetti.

Yazıcı, “Türkiye Satranç Federasyonu olarak dünyanın en güçlü federasyonlardan biriyiz. Ülkemizin turizm altyapısını kullanarak çok sayıda uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz.” dedi.

Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası'nın da satranç tarihinin en büyük ödüllü şampiyonalarından biri olduğuna vurgu yapan Yazıcı, 'Avrupa Kadınlar Şampiyonası 25 ülkeden 105 sporcunun katıldığı bir organizasyon. Dünya satranç tarihinin en büyük ödüllü satranç turnuvalarından birisi olacak. 3 turnuvanın toplam ödülü 150 bin avro. Birinciye verilecek ödül 20 bin 500 avro. Ayrıca birinci Dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanacak. 'diye konuştu.

Gaziantep Vali Vekili Nihat Kaynar ise katılımcılara Gaziantep 'e tanıtırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, organizasyonun, şehirlerinde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi sunuldu.


Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası'na Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Macaristan, Rusya, İskoçya, Slovenya, Türkiye, Ukrayna, Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Almanya, İtalya, Litvanya, Karadağ, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, İsviçre, Slovakya ve Yunanistan'dan 105 sporcu katılıyor.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile