Kütükcü, bir otelde düzenlenen "Avrupa Birliği sürecinde üniversite-sanayi işbirliği ve inovasyon" toplantısında, sanayi ülkelerinin gelişim süreçlerinin ilk evrelerini hızla tamamlarken büyümede düşüşler yaşadığını ifade etti.
Türkiye'de yaşanan durumun da bu evreden farklı olmadığını belirten Kütükcü, "Bu topraklardan bilime dayalı zenginlik üretmeliyiz. Yıllarca beyin göçü vererek, kendi beyin gücüyle rakiplerini güçlendiren bir Türkiye yerine, kendi insanının eliyle mamur olan yeni bir Türkiye istiyorsak, bunu bizler yapacağız. Üniversite-sanayi-devlet işbirliğinden beslenen Ar-Ge ve inovasyon odaklı kalkınan yeni bir Türkiye hedefliyoruz. Toplantımızın temelinde de inovasyon ve rekabet liginde daha güçlü bir oyuncu olabilmemiz için 'Bilgiyi tüketen değil, bilgi üreten ve ihraç eden bir Türkiye' hedefi vardır" diye konuştu.
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin ise gelişmiş Türkiye için üniversite ve sanayi işbirliğinin gerekli olduğunu dile getirdi.
Mevlana Üniversites Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam da işbirliklerinin sağlanması konusunda özel sektör ve kamu kuruluşlarının, teşvik edici bir tutum izlemesinin önemini anlattı.
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak da konuşmasında, güven esaslı girişimlerin Türkiye'nin gelişimi noktasında katkılar sağlayacağını kaydetti.
Avrupa Birliği Sürecinde Üniversite-sanayi İşbirliği ve İnovasyon Toplantısı
Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, üniversite-sanayi-devlet işbirliğinden desteklenen, Ar-Ge ve inovasyon odaklı kalkınan yeni bir Türkiye hedefinde olduklarını söyledi.