Avrupa'da yaşayan Filistinliler Başbakan Erdoğan'a vefalarını, Türkiye'de tatil yaparak gösteriyor

Danimarka'da yaşayan Filistinliler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaşadıkları sıkıntıları dünya gündemine taşıdığı için kendisine teşekkür borçlu old

  Danimarka ' da yaşayan Filistinliler , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , yaşadıkları sıkıntıları dünya gündemine taşıdığı için kendisine teşekkür borçlu olduklarını belirtti .

Başbakan Erdoğan ' ın , Dünya Ekonomik Forumu ( WEF ) toplantısındaki ' One minute ' çıkışı sonrası , Avrupa ve İskandinav ülkelerinde yaşayan Filislitinler tatil tercihlerini Türkiye ' den yana kullanıyor .

Gazze ' de yaşanan insanlık dramına karşı yakın ilgi göstermesinden ötürü Türk halkına teşekkür borçlu olduklarını belirten Muhammed Kayed , Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ' ın , Orta Doğu ' da yaşanan sorunlara karşı Arap liderden daha cesur ve duyarlı olduğunu söyledi .

Kopengah ' da bir özel şirkette çalıştığını belirten Kayed , 40 yıldır yaşadıkları sıkıntıları dünya gündemine taşıyan bir devlet adamını görmenin sevincini yaşadıklarını kaydetti .

Kayed , " Filistin halkı Türkiye halkına minnettar . Başbakan Erdoğan gerçekten cesur yürek . Filistinliler Erdoğan ' ı çok seviyor . Arap liderlerin yapamadığını Erdoğan yapıyor . Kendisine her Filistinli vefa borçlu . Avrupa ' da yaşayan Filistinlileri Türk halkına ve Başbakan Erdoğan ' a çok büyük sevgisi var . " diye konuştu .

Antalya ' nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesine 8 günlük tatile geldiğini belirten Filistin asıllı İsveçli Talha Zarda , Gazze doğumlu bir Filistinli olarak , Başbakan Erdoğan ' ı çok sevdiğini ifade etti . Akrabalarının çoğunun Gazze ' de yaşadığını belirten Zarda , uzun yıllar sonra bir devlet adamının seslerini dünyaya duyurmalarından ötürü çok mutlu olduklarını söyledi .

Zarda , " Erdoğan ' ı çok seviyorum . O cesur bir devlet adamı . Erdoğan ' ın Filistin halkına sahip çıkması bize çok büyük moral oldu . Erdoğan ' ı çok sevdiğimiz için tatilimizi de Türkiye ' de yapıyoruz . " diye konuştu .

Danimarka ' da bir fabrikada çalışan Ömer Faruk Sanniel ise Filistinlilerin en çok sevdiği liderin ise Başbakan Erdoğan olduğunu söyledi . Sanniel , Erdoğan ve Türk halkının gerçek Filistin halkı dostu olduğunu kaydetti .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile