Avrupa'daki cezaevleri masaya yatırılacak

Avrupa Konseyi 30. Adalet Bakanları Konferansı, Türkiye'nin ev sahipliğinde 24-26 Kasım tarihlerinde İstanbul Conrad Oteli'nde düzenlenecek. Avrupa K

Avrupa Konseyi 30. Adalet Bakanları Konferansı, Türkiye'nin ev sahipliğinde 24-26 Kasım tarihlerinde İstanbul Conrad Oteli'nde düzenlenecek. Avrupa Konseyine üye ülkelerden Adalet Bakanları ve heyetler ile çeşitli uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılacağı konferansın konu başlıklarından biri de cezaevleri olacak.

Türkiye'nin, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi dönem başkanlığını 11 Kasım'da devralacak olması nedeniyle İstanbul'da yapılması planlanan konferansın ana teması "Üçüncü Milenyumda Adaletin Modernizasyonu" olarak belirlendi. Bu ana tema başlığı altında yapılacak oturumlarda "Şeffaf ve Etkin Adalet" ile "Günümüz Avrupa'sında Cezaevleri" konuları ele alınacak. 24 Kasım Çarşamba günü adalet bakanlarının katılmayacağı Avrupa Konseyi Daimi Komiteler Başkanları Ortak Toplantısı ile Adalet Bakanlıkları Üst Düzey Yöneticileri Toplantısı basına kapalı olarak gerçekleştirilecek. Konferans sona erdikten sonra 26 Kasım Cuma günü saat 13.00'te basın toplantısı yapılacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile