Avrupa'dan Bahçesaray'a Kardeslik Köprüsü

Avrupa'dan Bahçesaray'a Kardeslik Köprüsü

Uluslararasi Dirilis Hareketi Van Il Baskanligi ve Vatan Sevdalilari Dernegi öncülügünde Avrupa’daki ülkelerden Van’a gelen çesitli sektörlerdeki is adamlari, kurbanlarini keserek Bahçesaray ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere dagitti.

Avrupa ülkelerinden Van’a gelen is adamlari, sabah erken saatlerde Sihke Caddesi’ndeki kurban kesim alaninda bir araya geldi. Burada tekbirler esliginde kestikleri kurbanlarin etlerini paketleyerek araçlarina aktaran is adamlari, ‘dokuzuncu gezegen’ olarak nitelendirilen Bahçesaray ilçesinde belirledikleri köylere giderek kurban etlerini ihtiyaç sahibi ailelere dagitti.

Kurban Bayrami’nda Van’daki vatandaslarla bir araya geldiklerini belirten is adami Serdar Delibalta, amaçlarinin Avrupa ülkeleriyle Van arasinda bir gönül köprüsü kurmak oldugunu söyledi.

Delibalta, “Buralara vatan sevdalisi kardeslerimizin kurbanlarini getirdik. Bu kapsamda özellikle Van’in Bahçesaray ilçesini seçtik. Bu yil yurt disinda yasayan tüm vatandaslarimizin kurbanlarini burada bulunan ailelere dagitmak için geldik. Kurbanlarin hepsini hayirsever gurbetçi kardeslerimiz gönderiyor. Bizler onlara Avrupali Türkler diyoruz. Onlarin destekleriyle topladik. Ortalama 4 yüz aileye kurban eti dagittik. Burada Uluslararasi Dirilis Hareketi Van Il Baskanligimiz da bizimle beraber çocuklara kiyafet desteginde bulundu. Belçika’dan gelen arkadaslarimiz çocuklara oyuncak dagitarak birçok aileye maddi destekte bulundu. Bugün gönül rahatligiyla ilçemizden ayriliyoruz” dedi.



“Türkiye’de gidilmedik köy birakmamak lazim”

Türkiye’de gidilmedik hiçbir köy ve mezranin kalmamasi gerektigini ifade eden Delibalta, insanlarin ihtiyaçlarinin sürekli karsilanmasi gerektigini belirtti.

Delibalta, “Köylerimize gittigimizde çok mutlu olduk. O çocuklarin yüzündeki gülümsemeler, insanlarin iyi karsilamasi çok mutlu etti bizi. Oradaki insanlarin kalplerine, gönüllerine dokunmamiz lazim. Bu yüzden projemize ‘Gönül Köprüsü’ projesi diyoruz. Avrupa’dan Türkiye’ye gönül köprüsünü kurduk, bundan sonra da çalismalarimiz devam edecek. Elimizden geldigi kadar yurt disindan is adamlari, gurbetçi kardeslerimiz hepsi bize destek olacaklar. Kartopu gibi devamli katlanarak büyüyecek ve tüm mezra ile köylere ulasacagiz. Cumhurbaskanimizin da verdigi talimatta gönüllere dokunuyoruz. Bu anlamda kampanyamiza destek veren tüm arkadaslarimiza ve dostlarimiza, emniyet müdürümüze, kaymakamimiz ile AK Parti Ilçe Baskanimiz Cumali Sabirli’ya çok tesekkür ediyorum. Bizleri çalisma boyunca yalniz birakmadilar” diye konustu.



“Gurbetçi kardeslerimizi burada agirlamak istiyoruz”

Yardimda emegi geçenlere tesekkür eden AK Parti Bahçesaray Ilçe Baskani Cumali Sabirli da, “Avrupa’daki vatansever gurbetçi kardeslerimizin Bahçesaray’da birçok mahallemize yaptiklari kurban destegi için basta Serdar Delibalta olmak üzere tüm ekipteki arkadaslarimiza bu anlamli çalismayla kardeslik köprüsü kurduklari için çok tesekkür ediyoruz. Sadece kurban için degil biz gurbetçi kardeslerimizi burada agirlamak istiyoruz. Her zaman ilçemizde misafir etmek isteriz. Rabbim bu kardeslik köprüsüne vesile olan herkesten razi olsun” ifadelerini kullandi.

“Vatan ve millet sevdalilari olarak çalismalarimizi araliksiz sürdürecegiz”

Is insani Lokman Aykaç ise Bahçesaray ilçesinde bulunduklarini belirterek, “Burada ilçe baskanimizla ihtiyaç sahibi aileleri belirleyerek kurban dagitimina basladik. Hayir isi kürsülerde konusmaya benzemez, sosyal medya ve kürsülerde bos konusan arkadaslarimiz gelip Van’in Bahçesaray ilçesini görsünler. Bu hayirda katkisi olan Avrupa’daki vatandaslarimizdan Allah razi olsun. Bizler vatan ve millet sevdalilari olarak çalismalarimizi araliksiz sürdürecegiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile