Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) bünyesinde kurulan Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezinin (BUTEKOM) "Tekstil Terbiye Sektöründe Temiz Üretim İçin Örnek Modellerin Oluşturulması Projesi", "Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri 2014" kapsamında Türkiye adına finale kaldı.

Özellikle çevreci yönüyle öne çıkan proje, tekstil sektörü dışında otomotiv ve kimya gibi sektörlerde de kullanılabilecek.
Uludağ İhracatçı Birliklerinden (UİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye elemeleri; Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından gerçekleştirilen "Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri 2014" çerçevesinde 24 başvuru arasından seçilen BUTEKOM'un projesi, bir diğer Türk projesi olan İTÜ Arı Teknokent ile finale dahil edildi.
Avrupa Komisyonu sponsorluğunda 2006 yılından itibaren verilen, girişimciliğin Avrupa çapında kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ve teşvikiyle geliştirilmesini hedefleyen Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri, kurumlara önemli bir itibar sağlıyor.
- Çevreci proje
"Tekstil Terbiye Sektöründe Temiz Üretim İçin Örnek Modellerin Oluşturulması Projesi", yarışmanın "Kaynak Etkinliğinin ve Çevre Dostu Pazarların Gelişiminin Desteklenmesi" kategorisinde yer alıyor. Son yıllarda gelişen teknolojiyle birlikte pek çok sektörde olduğu gibi tekstil sektöründe meydana gelen gelişmeler de çevresel sorunların artışında büyük rol oynamasından yola çıkan proje, bu anlamda sektöre katkılar sağlayacak çalışmaları hedefliyor.
Tekstil sektörü, bu proje sayesinde düşük maliyet planlarıyla enerji rekabet piyasasında yerini alacak. Proje aynı zamanda, Türkiye'de yayınlanan "Tekstil Sektöründe Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrolü Tebliği"nin terbiye işletmeleri tarafından doğru ve zamanında uygulanmasına yardımcı oldu ve tebliğin ülke çıkarları açısından hedeflerine ulaşmasına katkı sağladı. Projenin en önemli özelliklerinden bir diğeri de otomotiv, kimya, gıda gibi sektörlere uygulanabilir özelliği bulunması olarak gösteriliyor.
- Yarışma
İşletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, girişimciliğin katma değeri üzerine farkındalığı artırmak ve potansiyel girişimcileri cesaretlendirmek amacını taşıyan yarışmada, "girişimcilik ruhunun geliştirilmesi", "yeteneklere yatırım yapmak", "girişimcilik ortamının geliştirilmesi", "işletmelerin uluslararasılaştırılmasının desteklenmesi", "kaynak etkinliğinin ve çevre dostu pazarların gelişiminin desteklenmesi", "sorumlu girişimcilik" olmak üzere 6 dalda yarışılacak.
Her kategori için birer başarı ödülünün verileceği yarışmada, en yaratıcı ve en ilham verici girişimcilik uygulamasına ise "jüri büyük ödülü" verilecek. Ulusal seçim süreci sonunda her ülkeden belirlenen iki adayın Avrupa Komisyonuna bildirilmesiyle başlayan değerlendirme süreci sonunda ödüle layık görülen adaylara ödülleri, ekim ayında düzenlenecek törenle takdim edilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile