Avrupa Hareketlilik Haftasi Basliyor

Avrupa Hareketlilik Haftasi, bu yil “Sehrini Kesfet” temasi ve “Gelecek Enerjini Koru” sloganiyla 16-22 Eylül tarihleri arasinda Antalya’da da çesitli etkinliklerle kutlanacak. Antalya Büyüksehir Belediyesi hafta boyunca çesitli toplantilar, egitimler ve etkinlikler düzenleyecek.

Avrupa Komisyonu’nun sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusundaki suurlandirma girisimlerinden olan “Avrupa Hareketlilik Haftasi” tüm dünyada ve Türkiye’de oldugu gibi Antalya’da da 16-22 Eylül tarihleri arsinda kutlanacak. Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan gerçeklestirilecek kutlama programinda bisiklet turu ve arabasiz gün etkinligi düzenlenecek.

Bisiklet turu düzenlenecek

Etkinlikler çerçevesinde 16 Eylül Cumartesi ve 17 Eylül Pazar günü Cam Piramit Hobifest alaninda 10.00-16.00 saatleri arasinda temel bisiklet sürüs egitimi verilecek. 16 Eylül Cumartesi günü ’’Sehrini Kesfet’’ organizasyonu çerçevesinde Phaselis Antik Kentinde yürüyüs yapilacak. 19 Eylül Sali günü Antalya’daki bisiklet gruplarinin katilimiyla bisiklet turu yapilacak. Saat 20.00’de Barbaros Çay Bahçesi karsisindan baslayacak olan bisiklet turu Cumhuriyet Meydani- Valilik- Dönerciler Çarsisi - Isiklar - Cender Otel- Yeni Kapi Polis Karakolu - Antalya Lisesi - Antalya 2000 Plaza- Demirciler Çarsisi - mezarlik güzergahini takip ederek Antalya Büyüksehir Belediyesi önünde sona erecek.

Ögrencilerden farkindalik etkinligi

Eylül Çarsamba günü Akdeniz Üniversitesi Ögrencilerinin katilimiyla ’”Sehrini Kesfet’’ organizasyonu düzenlenecek. Ögrenciler Akdeniz üniversitesinden hafif rayli sistem ile baslayan turda nostaljik tramvay ile Kaleiçi’ne gidecek ve sonra Antalya Büyüksehir Belediyesi’ne ait elektrikli otobüsler ile Düden Parka gidecek. Gündogmus Ilçesi’nde de ögrencilerin katilimi ile “Trafik’te ben de varim” etkinligi gerçeklestirilecek. Etkinlikte ögrenciler ellerini boyaya batirarak Gündogmus Atatürk Caddesi’ne el izlerini birakacaklar.

Arabasiz gün etkinligi

22 Eylül Cuma günü gerçeklesecek Arabasiz Gün etkinliginde ise 15.00-22.00 saatleri Tahilpazari mahallesinde AVM ile Sarampol Caddesi arasi araç trafigine kapatilacak. Alanda hava kalitesi ölçümü yapilacak ve “Trafikte Ben de Varim" etkinligi çerçevesinde çocuklar yaya geçidine el basacak. Etkinlikler çerçevesinde konserler, dans gösterileri ve sergiler de yer alacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile