Avrupa Komisyonu, Müzakerelerde Çoklu Konferansa Gidilmesine Sıcak Bakıyor

Avrupa Komisyonu, BM Genel Sekreteri Ban Ki -Mun’un Kıbrıslı liderleri uluslararası konferans çağırma niyetinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Komisyon`un , oluşumuna ve ele alacağı konulara göre konferansa katılma ihtimaline açık pencere bıraktığı bildirildi .




Rum Fileleftheros gazetesi , Avrupa Komisyonu’nun Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’tan önümüzdeki haftalarda Kıbrıs sorununun çözümü yönünde kararlı adımlar atmalarını istediğini yazdı .




Habere göre , gazeteye konuşan AB Komisyonu genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle’nin Sözcüsü Peter Stano , “Komisyon BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun’un 23-24 Ocak’ta New York’ta Kıbrıslı Türk ve Rum liderlerle görüşmesinin ardından yaptığı açıklamayı memnuniyetle not eder . ” dedi .



Stano , Genel Sekreter’in “nihai bir anlaşma için önümüzdeki haftalarda kararlı adım atmaları” yönünde liderlere yaptığı çağrısının Avrupa Komisyonu tarafından desteklendiğini söyledi . Bu sözleri “Kıbrıs sorununun 1 Temmuz’a kadar çözülmesine ilişkin takvimlerle Brüksel örtüşüyor” yorumuyla aktaran gazete , Stano’nun “Sürekli bir çözüm bütün Kıbrıslıların , bölgenin ve AB’nin çıkarına olacak” sözüne de dikkat çekti . Stano’nun , Avrupa Komisyonu’nun Kıbrıs sorununda çağrılacak bir uluslararası konferansa katılım ihtimalini açık bıraktığını belirten gazete , “Komisyon’un bir uluslararası konferansa katılımı şu anda gündemde yoktur . Bu konferansın oluşumuna ve ele alınacak konulara bağlı olacak . ” dediğini aktardı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile