Avrupa Komisyonu Uyum Ve Reformlardan Sorumlu Komiseri Ferreira Türkiye'de Ziyaretlerde Bulundu

Avrupa Komisyonu Uyum ve Reformlardan Sorumlu Komiseri Elisa Ferreira, Ankara’da Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek ve Içisleri Bakani Ali Yerlikaya ile görüsmeler gerçeklestirdi.

Disisleri Bakanligi kaynaklarindan edinilen bilgilere göre, Avrupa Komisyonu Uyum ve Reformlardan Sorumlu Komiseri Elisa Ferreira, 25-26 Nisan tarihlerinde Gaziantep ve Ankara’da temaslarda bulundu. Ferreira, ziyareti çerçevesinde Ankara’da Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek ve Içisleri Bakani Ali Yerlikaya ile görüsmeler gerçeklestirdi. Görüsmelerde AB tarafindan deprem bölgesindeki illerde kullanilmak üzere AB Dayanisma Fonu’ndan Türkiye’ye saglanan 400 milyon avroluk fon ve ilerleyen süreçte yapilacak çalismalar ele alindi. Ayrica Komiser Ferreira ile Bakan Yerlikaya’nin görüsmede Türkiye-AB iliskileri çerçevesinde sinir ve göç konularina da degindigi ögrenildi.

Ferreira, Gaziantep’te ise Disisleri Bakan Yardimcisi ve AB Baskani Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ile birlikte Gaziantep Valisi Kemal Çeper ve Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ile görüstü. Ferreira, AFAD ve Saglik Bakanligi temsilcileri esliginde Nurdagi Konteyner Kenti ve prefabrik hastanelerini de ziyaret etti.

AB Baskanligi, Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskanligi ve Hazine ve Maliye Bakanliginin ilgili birimleri koordinasyonunda yürütülen AB Dayanisma Fonu çerçevesinde Türkiye’ye saglanan fon, deprem bölgesindeki illerde konteyner kent insasi, su altyapisinin insasi ve iyilestirilmesi, hastane ve okul insasi ve kültürel mirasin korunmasi alanlarindaki projeler için kullanilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile