Avrupa Konseyi Face ödülünü vermek üzere İstanbul'da

Avrupa Konseyi Face ödülünü vermek üzere İstanbul'da

29. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin 16 Nisan Cuma günü yapılan Özel Boğaz Gezisi Avrupa Konseri Genel Sekreter Yardımcısı Maud de Boer-Buquicchio'nun misafirliğinde devam etti.

  Avrupa Konseyi ' nin Uluslararası İstanbul Film Festivali ' nde verilen Avrupa Konseyi İnsan Hakları Film Ö ; dü ; lü ; ' FACE ' in dö ; rdü ; ncü ; yılında dü ; zenlediği İstanbul Film Festivali Ö ; zel Boğaz Gezisi ' ne aralarında Uluslararası ve Ulusal Yarışma Jü ; rileri , yabancı basın mensupları , yö ; netmenler , yapımcılar ve oyuncuların yer aldığı tü ; m Festival konuklarını katıldı .

Avrupa Konseyi ' nin en ü ; st dü ; zeyde ikinci yetkili kişisi olan Genel Sekreter Yardımcısı Maud de Boer-Buquicchio , 29 . Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında ' Sinemada İnsan Hakları ' yarışmasındaki Avrupa Konseyi Sinema Ö ; dü ; lü ; ' nü ; takdim etmek ü ; zere İstanbul ' da bulunuyor . Maud de Boer-Buquicchio , 17 Nisan Cumartesi akşamı Lü ; tfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ' nda dü ; zenlenecek İstanbul Film Festivali Kapanış Tö ; reni ' ne katılarak Sinemada İnsan Hakları Yarışması Jü ; risi tarafından seç ; ilen bir filme Avrupa Konseyi ve konseyin sinema yapım ve ortak yapımı destekleme fonu Eurimages işbirliğinde sunulan FACE ö ; dü ; l heykelciğini ve 10 . 000 Avro ' luk para ö ; dü ; lü ; nü ; takdim edecek .

Festival programında yer alan ' Sinemada İnsan Hakları Yarışması ' bö ; lü ; mü ; ne paralel olarak ayrıca 16 Nisan Cuma gü ; nü ; Akbank Sanat ' ta saat 16 . 30 ' da ' Film , İnsan Haklarının Yü ; zü ; Mü ; ? ' başlıklı bir atö ; lye ç ; alışması da gerç ; ekleştiriliyor .

Sinema yazarı Alin Taşç ; ıyan ' ın moderatö ; rlü ; ğü ; nü ; ü ; stleneceği sö ; yleşiye konuşmacı olarak bu yıl FACE İnsan Hakları Yarışması ' nın bu yılki Jü ; ri Başkanı yö ; netmen Marco Bechis , Avrupa Konseyi İşbirliği ve Hukuki İşler ve İnsan Hakları Mü ; dü ; rü ; Marja Ruotanen , Eurimages
İcra Mü ; dü ; rü ; Roberto Olla ile Uluslararası İstanbul Film Festivali Danışma Kurulu ü ; yelerinden senarist , yapımcı ve yö ; netmen Sırrı Sü ; reyya Ö ; nder katılıyor .

Yapımcı-yö ; netmenin insan haklarına dair konuları işlerken ü ; stlendiği sorumluluk ve yaratıcılıkla ifade ö ; zgü ; rlü ; ğü ; nü ; n sınırları gibi konuların da tartışılacağı sö ; yleşi ö ; ncesinde Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yü ; ksek Komiserliği ' nin siparişiyle ç ; ekilen ' İnsan Hakları Ü ; zerine Ö ; ykü ; ler ' adlı projeden kısa filmler gö ; sterilecek .

İstanbul Film Festivali ' nde Avrupa Konseyi işbirliğiyle ü ; ç ; yıl ö ; nce verilmeye başlayan Avrupa Konseyi Sinema Ö ; dü ; lü ; FACE , Avrupa Konseyi ' nin değerlerini , kişisel ve siyasal ö ; zgü ; rlü ; k ve hukukun ü ; stü ; nlü ; ğü ; nü ; ö ; nde tutan filmleri onurlandırmayı amaç ; lıyor .

Bu ö ; dü ; l Avrupa Konseyi tarafından tü ; m Avrupa ' da sadece İstanbul Film Festivali kapsamında veriliyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile