Avrupa medyasının sığınmacı rahatsızlığı

Avrupa medyasının sığınmacı rahatsızlığı

Londra'da terör saldırısı sonrası gözaltına alınan bir kişinin ailesinin Hollanda'da sığınmacı olarak yaşaması Avrupalı ırkçıları sevindirdi

İngiliz medyası geçtiğimiz cuma günü Londra metrosundaki terör saldırısının üzerini örtmeye çalışmıştı. Ardından terör örgütü DEAŞ saldırıyı üstlendiğini açıkladı.

Bunun üzerine ırkçılığın giderek yükseldiği bir coğrafya haline gelen Avrupa'da medya, saldırı sonrası gözaltına alınan bir kişiyle ilgili haberler servis etmeye başladı.

BBC Türkçe'nin haberine göre; gözaltında olan 21 yaşındaki Yahyah Farroukh'un ailesinin, sığınmacı olarak Hollanda'da yaşadığı Hollanda basınında yer aldı.

Arapça yayın yapan Dubai merkezli Al Aan Televizyonu muhabiri Moussa, Londra saldırısı zanlısının ebeveynleri, ağabeyi ve yengesi ile konuştuğunu belirtti.

Avrupa medyasının sığınmacı rahatsızlığı

AİLESİ ŞOK İÇİNDE

Moussa'ya göre, Hollanda'da sığınmacı olarak yaşayan aile, oğullarının adının metro saldırısına karışması nedeniyle şok içinde olduğunu belirtti.

Avrupa medyasının sığınmacı rahatsızlığı

'KARINCAYI BİLE İNCİTMEZDİ'

Ağabeyi, Yahyah Faroukh'un hırslı bir kişi olduğunu ve gazetecilik eğitim gördüğünü belirterek, 'Terörizmle ilgisi olduğuna inanamıyorum. İngiltere'yi seviyordu' diye konuştu. Zanlının ağabeyinin eşi de, Faroukh için, 'karıncayı bile incitmezdi' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile