Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2011 Genel Kurulu...(4)

Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2011 Genel Kurulu...(4)

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Avrupalı dostlarımızdan daha adil, tarafsız ve ön yargısız bir müzakere süreci bekliyor, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkının AB‘ye çok büyük bir katkı yapacağına yürekten inandığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2011 Yılı Genel Kurulu‘nda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu yılki genel kurulun ana temasının ‘sosyal projeler ve sosyal uyum‘ olduğunu kaydetti. Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi‘nin sosyal projelerinin dünyanın pek çok kenti tarafından yakın ilgiyle izlendiğini ve model alındığını belirtti. Gökçek, iki günlük çalışma programı çerçevesinde bir taraftan sosyal projeler konusundaki tecrübeleri harmanlayarak en iyi uygulamaları ortaya

çıkaracaklarını, diğer taraftan her gün büyüyen AB‘nin en önemli sorunlarından birisi olan sosyal uyum konusunu masaya yatırarak sosyal ve kültürel projeler aracılığıyla çözüm yollarını geliştireceklerini bildirdi. Gökçek, "Sosyal uyum problemlerinin başlıca sebeplerinin başında da kültürel farklılıklar ve ön yargılar gelmektedir. Gençlerin bir araya gelerek kültürel anlayışlarını geliştirmeleri ve ön yargılarından kurtulmalarını çok önemsiyoruz" dedi.

Türkiye‘nin AB‘ye üyelik çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Gökçek, özellikle son 8 yılda hükümetin yaptığı büyük reformlar ve AB tam üyelik sürecinde atılan adımların, dünyada büyük yankı uyandırdığını söyledi. Gökçek, Ankara‘yı ziyaret eden tüm devlet adamları ve belediye başkanlarının Ankara ve Türkiye‘nin Avrupa‘nın bir parçası olduğunu dile getirmelerine rağmen, üyelik müzakerelerine gelindiğinde önlerine pek çok çifte standart konduğunu belirterek, bunun da Türk halkını üzdüğünü söyledi. Gökçek,

"Avrupalı dostlarımızdan daha adil, tarafsız ve ön yargısız bir müzakere süreci bekliyor, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkının AB‘ye çok büyük bir katkı yapacağına yürekten inandığımızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile