Avrupa Parlamentosu'nda Konusan Zelenskiy Açiklamasi 'Bizimle Oldugunuzu Kanitlayin'

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Avrupa Parlamentosu’na yaptigi canli baglantida, “Avrupa bizle güçlü olacak. Siz de bizimle oldugunuzu ispatlayin. Avrupali oldugunuzu ispatlayin” dedi.

Rusya’nin Ukrayna saldirilari devam ederken, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Avrupa Parlamentosu’na canli baglanti gerçeklestirdi. Duygusal anlarin yasandigi, tercümanlarin ve Avrupa Parlamentosu’ndaki bürokratlarin gözyaslarina boguldugu bir konusma gerçeklestiren Zelenskiy, Rus isgali altindaki Ukrayna’nin gelecegi için önemli açiklamalarda bulundu.

"Bugün olanlar bir trajedi"

Ukrayna’da yasananlari trajediye benzeten Zelenskiy, "Bugün bu birlestirici organizasyondan dolayi mutluyum. Bugün sizleri, Avrupa Birligi ülkelerini birlestirdigimizden dolayi mutluyuz. Ancak olanlar benim, her Ukraynali ve ülkemiz için bir trajedidir. Ülkemizin en iyilerini en güçlülerini özgürlük, dogruluk ve degerlerimiz için kaybediyoruz. Avrupa’nin bir ferdi olmaya çabaliyoruz. Harkov’da vurulan meydanlarda insanlar toplaniyordu. O meydani 2 roket vurdu. Topraklarimiz için savasiyoruz. Biz Ukraynaliyiz güçlüyüz. Çocuklarimizin yasamasini istiyoruz. Dün 16 çocuk öldü. Rusya Devlet Baskani askeri operasyon diyor fakat ölen çocuklar askeri noktalarda mi çalisiyordu? Motivasyonumuz yüksek, hayatta kalmaya çalisiyoruz. Avrupa’nin da bir üyesi olmaya çalisiyoruz. Avrupa bizle güçlü olacak. Siz de bizimle oldugunuzu ispatlayin. Avrupali oldugunuzu ispatlayin" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile