Avrupa Spor Haftasi Etkinlikleri Kent Meydanini Renklendirdi

Avrupa Spor Haftasi Etkinlikleri Kent Meydanini Renklendirdi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ve Gençlik Il Spor Müdürlügü ev sahipliginde düzenlenen “Avrupa Spor Haftasi” etkinlikleri, kent meydaninda renkli görüntüler olusturdu.

Gençlik ve Spor Bakanligi, Türkiye Belediyeler Birligi ve Avrupa Delegasyonunca "Herkes Için Ulusal Spor ve Saglik Günleri" sloganiyla Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi Spor Sube Müdürlügü ve Gençlik Il Spor Müdürlügü ev sahipliginde 23-30 Eylül 2021 tarihleri arasinda kutlanacak olan “Avrupa Spor Haftasi” etkinlikleri basladi.

Ilk etkinlik Izmit Kent Meydaninda gerçeklestirildi.

Etkinliklerin ilk günündeki programda konusan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Baskani Doç. Dr. Tahir Büyükakin, “Burada eglenmek ve ayni zamanda saglikli yasamak için spor organizasyonumda bir araya geldik. Gençlik ve Spor Bakanligimiz ile birlikte Büyüksehir olarak Avrupa Spor Haftasi kapsaminda yasam boyu spor için sporun hayatin tümüne yayilmasi için sporun bir yasam biçimi olmasi için etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

Etkinliklere katilmak için Izmit Kent Meydanina gelen gençlere spora dair tavsiyelerde bulunan Baskan Büyükakin, çocuk ve gençlerle birlikte çesitli branslarda spor yaparak onlarin heyecanina ortak oldu. Covid-19 kurallari çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, proje paydaslari is birliginde spor ve saglikli yasam konusunda farkindalik olusturucu faaliyetler gerçeklestiriliyor. Türkiye’de es zamanli olarak Izmit Kent Meydani’nda baslayan organizasyonda floor curling, masa tenisi, sisme rodeo, sisme oyun parkuru, golf, çuval yarisi, halat çekme, halk oyunlari ve karizma show etkinlikleri düzenlendi.

Spor Okullari, Bilgievleri ögrencileri, ilkokul ve ortaokul ögrencilerine yönelik düzenlenen Avrupa Spor Haftasi etkinlikleri, tüm illerde de gerçeklestirilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile