Avrupalı eğitimciler Bursa'ya hayran kaldı

Avrupa Birliği (AB)'nin desteğiyle anaokullarında uygulanan sistemlerin değerlendirildiği ve okul öncesi eğitimin geliştirilmesini hedefleyen proje se

Avrupa Birliği (AB)'nin desteğiyle anaokullarında uygulanan sistemlerin değerlendirildiği ve okul öncesi eğitimin geliştirilmesini hedefleyen proje sebebiyle Bursa'ya gelen yabancı eğitimciler, şehre hayran kaldı.

Dr. Ayten Bozkaya Anaokulu öncülüğünde başlatılan ve 2010-2012 dönemini kapsayan AB destekli okul ortaklıkları çalışması kapsamında Estonya, İspanya, Macaristan ve İngiltere'den gelen eğitimcileri Bursa'da buluşturdu. Projenin ilk durağında Bursa´ya gelerek, okul öncesi eğitim faaliyetlerini değerlendiren eğitimciler, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ'ın Tarihi Belediye Binası'nda kabul ettiği eğitimciler, Bursa'da çok iyi ağırlandıklarını belirtti. Okul öncesi çocuklara yönelik eğitim uygulamalarının benzerliğine dikkat çeken konuklar, çalışma alanı bakımından ortak noktaları olan meslekleriyle ilgili fikir alışverişinde bulunmanın önemine dikkat çekti.

Projeyle ilgili bilgi veren Dr. Ayten Bozkaya Anaokulu Müdürü Sevgi Battalbey, 2012 yılı Mayıs ayına kadar sürecek olan projenin okul öncesi eğitim sisteminin farklı ülkelerdeki durumuyla ilgili bilgi ve deneyim paylaşımının yanı sıra ülkelerin tarihi ve kültürel değerlerinin de tanıtılmasına katkı sağladığını söyledi. Battalbey, 25 Ekim Pazartesi ile 4 Kasım Perşembe tarihleri arasında gerçekleştirilen Bursa gezisine katılan yabancı konukların eğitim sisteminin karşılıklı incelenmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Bursa ziyareti ile başlayan proje dahilinde Nisan ayında Macaristan'a gidileceğini de söyleyen Battalbey, "Estonya, İspanya, Macaristan ve İngiltere'den gelen eğitimciler, Türkiye'yi çok beğendiler. Yaptığımız çalışmada anaokullarında uygulanan sistemin içerik olarak benzer özelliklere sahip olduğunu gördük. Yurtdışında 5-6 yaş çocuklarda okul öncesine katılımın yüzde 95 ve üzerinde olduğunu gözlemledik. Yalnız bu oran Türkiye'de yüzde 30'lar civarında." dedi.

Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nebahat Sezgin ile Nilüfer ve Ataevler anaokullarından eğitimcilerin de katıldığı ziyarette, Başkanvekili Abdullah Karadağ, projenin önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Konuklarına kentle ilgili bilgiler vererek Bursa'yı tanıtan birer kitap armağan eden Karadağ, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman eğitime önem ve destek verdiğini sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile