Avrupalı STK Temsilcilerinden Adana Valisi Büyük'e Ziyaret

Vali Büyük: 'Sığınmacılara sahip çıkmak, dünyanın neresinde olursa olsun bir insanlık görevidir'.

Doğu Avrupalı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Vali Mustafa Büyük’ü ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa ülkelerindeki sivil toplum kuruluşlarını mülteciler konusunda bilgilendirilmesini amaçlayan ve 'World Learning' adlı kuruluş tarafından sürdürülen program kapsamında Adana'da geçici mülteci barınma merkezini ziyaret eden temsilciler, beraberinde Adana AK Parti Milletvekili Necdet Ünüvar ile Vali Büyük'ü makamında ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı çok memnun olduğunu belirten Büyük, 'Türkiye ve Adana olarak mülteci konusuyla ilgili iç içeyiz. Çadır kentlerde misafir edilen mültecilerin, eğitim ve sağlık başta olmak üzere yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanması konusunda ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Sığınmacılara sahip çıkmak, dünyanın neresinde olursa olsun bir insanlık görevidir' ifadelerini kullandı.

Büyük, sığınmacıların yaralarının sarılmasında emek sarf edecek olan Doğu Avrupa ülkelerindeki sivil toplum kuruluşları temsilcilerine teşekkür etti, çalışmalarında başarı diledi.

Milletvekili Ünüvar da Slovakya, Polonya, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Macaristan, Litvanya ve Slovenya’da 15 katılımcının yer aldığı program dahilinde çalışma yapacaklarını, programın amacının mültecilerin sığındıkları ülkede karşılaşabilecekleri sorun ve sıkıntıların en asgari düzeye indirilmesi olduğunu belirtti.

Mülteci kamplarına yapılan ziyaret sonucunda neler yapabileceği hakkında fikir sahibi olduklarını kaydeden Ünüvar, Türkiye olarak diğer ülkelere örnek olacak şekilde mültecilere sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile