Avukat Hüseyin Yama'nin Öldürülmesine Iliskin Davada Mahkemeden Dikkat Çeken Gerekçeli Karar

Ümraniye’de ofisine gelen avukat Hüseyin Yama’yi basindan silahla vurarak öldüren tutuklu müteahhit Mehmet Sabri Kiliç’i agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptiran mahkeme gerekçesini açikladi. Kararda, sanigin cinayetten sonra sogukkanli bir sekilde disari çikip sigara içtigi ve cinayete kaza süsü vermek amaciyla ambulansi aradigi belirtildi.



Ümraniye’de 8 Temmuz 2019 tarihinde görüsmek için ofisine gelen avukat Hüseyin Yama’yi(38) silahla vurarak öldürdügü gerekçesiyle tutuklanan müteahhit Mehmet Sabri Kiliç(67), 26 Mayis 2021 tarihinde “kamu görevi nedeniyle kasten öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapse çarptirilmisti.

Davaya karara baglayan Anadolu 3. Agir Ceza Mahkemesi, kararinin gerekçesini açikladi.

18 sayfalik gerekçeli kararda, Hüseyin Yama’nin ailesi ve sanik Mehmet Sabri Kiliç arasinda kira alacagi nedeniyle husumet çiktigi, olay günü Hüseyin Yama’nin kira alacaklarini konusmak üzere sanigin ofisine gittigi anlatildi. Maktul ile sanigin bir müddet görüstükleri, sanik Kiliç’in bu sirada ofise gelen Hüseyin Yama’nin stajyeri G.C.’yi, ‘burada sikilirsin, biz erkek erkege konusacagiz’ diyerek üst kata gönderdigi belirtildi.

Kaza süsü vermek için ambulansi aradi

Sanik Mehmet Sabri Kiliç’in çekmecede bulunan ve atese hazir haldeki silahini çikararak sandalyede oturan ve telefonuyla ugrasan maktul Hüseyin Yama’nin kafatasini hedef alip 1 el ates ederek öldürdügü, akabinde sogukkanli bir sekilde disari çikip sigara içtigi anlatildi. Sanigin maktulün öldügünü bilmesine ragmen olaya kaza süsü vermek amaciyla 112’yi çagirdigi, bu sirada süphelenen ve maktulün yanina inmek isteyen G.C.’ye sogukkanli bir sekilde ‘bizim görüsmemiz uzun sürecek, sen evine git, sekreterim seni evine götürsün’ diyerek tanigi olay mahallinden uzaklastirdigi kaydedildi. Olayin kazaen meydana gelmediginin vurgulandigi kararda, sanigin savunmalarinin suçtan kurtulmaya yönelik oldugu belirtildi. Ofisin ebatlarini, sanik ve maktulün boyu, oturma sekillerinin dikkate alan mahkeme kararinda, “Sanigin iddia ettigi gibi silahin kazayla patlamasi halinde maktulün oturusuna göre ona isabet etmesi imkansizdir” ifadelerini kullandi.

Silahi önceden hazirlayip çekmeceye koydu

Sanik Mehmet Sabri Kiliç’in silahi önceden hazirlayip çekmeceye koydugu, avukat Hüseyin Yama’yi çok yakin bir mesafeden ates edip öldürdügü, sanigin öldürme kastiyla silahi hazir bulundurdugunun belirtildigi kararda, avukat Hüseyin Yama’nin babasinin kira alacagini konusmak üzere görevi geregi olay yerinde bulundugu, “Eylem görev sirasinda meydana gelmistir. Avukatlik görevi kamu görevi olarak kabul edilmektedir” denildi.

Gerçekten pismanlik göstermedi

Gerekçeli kararda, “Sanik emekli hava astsubayidir. Silahin nasil kullanilacagini bilmektedir. Silahini atese hazir halde çekmecede bulundurmustur. Telefonla mesgul olan maktulü ates ederek öldürmüstür. Sanik gerçekten pismanlik göstermemistir. Sogukkanli bir sekilde olayin kaza oldugunu israrla savunmasi eyleminde pisman olmadiginin göstergesidir” ifadelerine yer verilerek sanik hakkinda iyi hal indirimi uygulanmadigi aktarildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile