Avukat Servet Bakirtas'i Bürosunda Öldüren Sanik Ilk Kez Hakim Karsisina Çikti

Avukat Servet Bakirtas'i Bürosunda Öldüren Sanik Ilk Kez Hakim Karsisina Çikti

Bakirköy’deki ofisinde avukat Servet Bakirtas’i, Büyükçekmece’de ise Öznur Tufan’i silahla vurarak öldüren çifte cinayet sanigi Abdullah Türkoglu’nun yargilanmasina baslandi. Durusmada Türkoglu “Bana yasama hakki vermediler” seklinde savunma yaparken, sanigin avukati ise “Meslektasima yönelik yapilan bu hareketi kabul etmem mümkün degildir. Baro tarafindan zorunlu olarak atandim” dedi.



Yenibosna Spotçular Çarsisi’nda is yeri olan Abdullah Türkoglu, 2014 yilinda ayni yerde baska bir is yerinin sahibi Burak Ocak ile tartismisti. Ocak’i silahla yaralayan Türkoglu cezaevine girmisti. Tahliye olan sanik Türkoglu, 900 bin TL’lik tazminat davasindan dolayi Burak Ocak ve avukati Servet Bakirtas’a husumet beslemeye baslamisti. Abdullah Türkoglu besledigi husumet nedeniyle Bakirköy’de 6 Temmuz 2022 tarihinde yaninda götürdügü silahla avukat Servet Bakirtas’i ofisinde öldürmüstü. Sanik Türkoglu ardindan Büyükçekmece’de yaraladigi için tazminat cezasina çarptirildigi Burak Ocak’in teyzesi Öznur Tufan’i atesli silahla vurarak öldürmüstü.

Çifte cinayet sanigi Abdullah Türkoglu’nun yargilanmasina baslandi.

Bakirköy 14. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuklu sanik Abdullah Türkoglu hazir bulundu. Durusmaya müstekiler ve taraf avukatlari da katildi.

Durusmaya ayrica Istanbul Baro Baskani Filiz Saraç, Istanbul 2 Nolu Barosu temsilcisi ve farkli birçok ilden baro temsilcileri gelerek davaya katilma talebinde bulundu. Durusmada söz verilen maktul avukat Servet Bakirtas’in esi Günselin Bakirtas ve kizlari sanigin cezalandirilmasini talep etti.

“Cezaevine girmeden önce sokaklarda yatmaya baslamistim”

Savunmasi sorulan tutuklu sanik Abdullah Türkoglu ise “Cezaevine girmeden önce sokaklarda yatmaya baslamistim. Öldürmek için o günü özellikle seçmedim. Kimligi yerde buldum. Öyle aldim. Üzerine fotografimi yapistirdim. Ise girmem çalismam lazimdi. Hirsizlik yapamam, uyusturucu satamam. Köprü altinda yasayanlara baktim. Ben öyle yasayamam. Bana yasama hakki vermediler. Ben sözüne güvenilir bir esnafim. Burak’in hiçbir sakatligi olmamasina ragmen verilen bu tazminati hazmedemedim. Silahi alirken amacim kendimi öldürmekti. Ben avukatlik ücretlerini dahi ödedim. Öldürmeye bir sene önce karar vermedim. Olay günü öldürmeye karar verdim. Olaydan sonra kaçarim diye düsündüm. O nedenle yanima kiyafet aldim. 2000’li yillarda akil hastanesinde tedavi gördüm. Daha önce intihara tesebbüs ettim” dedi.



Sanik avukati : “Baro tarafindan zorunlu olarak atandim”

Sanik savunmasinin ardindan söz verilen sanik avukati ise “Meslektasima yönelik yapilan bu hareketi kabul etmem mümkün degildir. Dogru bulmuyorum. Baro tarafindan zorunlu olarak atandim. Savunmamizi yazili olarak celse arasinda sunacagiz” dedi.



“Sanigin o günü özellikle seçtigini düsünüyorum”

Maktul Öznur Tufan’in yegeni müsteki Burak Ocak ise beyaninda, “Canice islenmis iki cinayet. Sanik komsumuzdur. Esim ve çocugum yazliktaydi. Onlari almaya gitmistim. Tamamen tesadüf eseri yoldaydim. Muhtemelen yolda ariza yasamasaydik o anda magazada olabilirdim. Sanigin o günü özellikle seçtigini düsünüyorum. Biz bayramda aile olarak o çarsida bulunuyoruz. Bunu bildigi için oraya gelmistir. Teyzemle uzun yillardir ayni apartmanda oturuyordum. Teyzem benim muhasebemi tutardi. 72 yasinda olmasina ragmen benim için hala savasiyordu. Benim kolumu kanadimi kiramadigi için teyzemi vurdu. Saglikli oldugum söylenmis. Bacagimda hala mermi ve his kaybi var. Aile bakmak zorunda olmasam sakat raporu alirim” seklinde konustu.



Alinan savunma ve beyanlarin ardindan ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, sanik Abdullah Türkoglu’nun tutukluluk halinin devamina karar vererek, akil sagliginin tespiti için Adli Tip Kurumu’na sevk edilmesine hükmetti. Mahkeme heyeti ayrica barolarin katilma talebini reddetti. Durusma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, sanik Abdullah Türkoglu hakkinda "kisinin yerine getirdigi kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme" ve "kadina karsi kasten öldürme" suçlarindan 2 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi, "resmi belgede sahtecilik" ve "ruhsatsiz silah bulundurma" suçlarinda da toplam 3 yildan 8 yila kadar hapis cezasi talep edilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile