Avukatı Fırtına'ya mahkemeye gelmemesini söylemiş

Balyoz davasında eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına'nın avukatı da yakalama kararının kaldırılmasını istedi. Reddi hakim talebinde de bulun

Balyoz davasında eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına'nın avukatı da yakalama kararının kaldırılmasını istedi. Reddi hakim talebinde de bulunan avukat Atilla Hekimoğlu, Fırtına'ya bir süre beklemesini söylediğini belirtti. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi de reddi hakim taleplerini incelemeye aldı.

Balyoz davasında haklarında yakalama kararı çıkarılan sanıkların bu karar itirazları sürüyor. Son olarak eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına için de itirazda bulunuldu. Fırtına'nın avukatı Atilla Hekimoğlu, yakalamanın kaldırılması talebinin yanı sıra reddi hakim talebinde de bulundu.

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hekimoğlu, "Yakalama kararının kaldırılması için başvurduk. Reddi hakim talebinde de bulunduk. Yakalama kararı 98/3. maddeye göre verilmiştir. Bu kaçaklar için uygulanır. Müvekkilimiz kaçak değildir. Yakalama gerekçesine tutuklamanın gerekçelerini yazmışlar. Yani hakimler yakalama emrini tutuklamaya çevireceklerini peşin olarak açıklamışlardır. Bu da ihsası reydir aynı zamanda. Bu nedenle de reddi hakim talebinde bulunduk." dedi.

Fırtına'nın yakalama kararını nasıl karşıladığı sorulan Hekimoğlu, "Kararın hukuka aykırı olduğunu kendiside ifade etti. İtirazımızın sonuçlanması konusunda bir bekleme dönemine girmemiz gerektiğini kendisine ifade ettim. O da kabul etti." diye konuştu. Tebligat götürüldüğü ancak evde bulunamadığı şeklinde haberler yapıldığı sorulan Hekimoğlu, Fırtına'nın Ankara'da olmadığını söyledi.

"Firari konumunda mı?" sorusuna Hekimoğlu, "Hayır. Firari olabilmesi için yakalama emrinin hukuka uygun şekilde hazırlanmış olası lazım. Yakalama emri hukuka uygun değil. Yakalama emri sadece kaçaklar için uygulanır." karşılığını verdi. Fırtına'nın adliyeye gelip gelmeyeceği sorulan Hekimoğlu, "O konu kendi takdirinde. Ama İbrahim Fırtına hukuka saygılı bir insandır. Gerektiğinde baldıran zehri içilmesi gerekiyorsa onu da zevkle içer." cevabını verdi. Fırtına'nın nerede olduğunu bilip bilmediği sorulan avukat Hekimoğlu, "Gayet tabi ben onun müdafiiyim. Ama açıklamak durumunda değilim." dedi. "İtirazın değerlendirilmesi sürecinde gelmeyecek mi?" diye sorulan Hekimoğlu, "Biz kısa sürede bunun sonuçlanacağını ümit ediyoruz. Buradan bir sonuç almaya çalışıyoruz. Ama olmadığı takdirde aynen ifade ettiğim gibi benim müvekkilim o baldıran zehrini içmeye hazırdır. Zevkle de içer." karşılığını verdi.

Bu arada, yakalama kararını veren İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri için sanık avukatlarının reddi hakim taleplerinin İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelenmeye başlandığı belirtildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile