Avukatlar Yapı Kooperatifi Kurdu

Avukatlar Yapı Kooperatifi Kurdu

Kastamonu Adalet Sarayının yapılmasının ardından şimdi de avukatlar kendilerine bina yapmak için harekete geçti.

Kastamonu‘da bulunan avukatlar bir araya gelerek S.S. Hukukçular Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi kurdular. Bir çatı altında toplanan avukatlar, Adalet Sarayının çarşı içinden Cezaevi mevkisine taşınması sonrası zaman kaybını gidermek için kooperatif kurarak bina yapma kararı verdiler. Çalışmalar için düğmeye basan Kastamonu Barosu Başkanlığı ilk öncelikle yer arayışı içerisine girdi. Burada tespit ettikleri 3 bin 450 metrekarelik arsayı yer sahibi ile anlaşarak satın aldı. Arkasından Mimar Baki Murat Elmalıoğlu ile anlaşarak hazırlanan proje TMMOB Mimarlar Odası Kastamonu Temsilciğine sunuldu. Burada onaylanan proje, bu ayın 20‘sine kadar Kastamonu Belediyesi‘ne başvurularak ruhsat alınması için girişimlerde bulunulacak. Hazırlanan proje Candaroğulları Mahallesi‘nde Doğtaş Mobilya‘nın arka kısmında kalan yerde 853 ada 390 parselde yer alıyor. Parsel alanı 3 bin 450 metrekare olan arsanın taban alanı 714 metrekare olacak. İş ve Ticaret Merkezi olarak yapılacak bina kaloriferli ve otoparklı olacak. Şuanda 45 üyeye ulaşan kooperatif bina, inşaat aşamasına gelince taleplerin artması bekleniyor. Adliye binasının çarşı içinden dışarıya taşınması sonrası avukatlık büroları ile adliye binası arasında mesafe oluştuğu için böyle bir kooperatif kurma zorunluluğu duyduklarını belirten Kastamonu Barosu Başkanı Seyfettin Civelekoğlu, avukatların adliye ile sürekli iş ilişkileri bulunduğu için aradaki mesafenin zaman kaybına yol açtığını söyledi. Avukatların adliye binasına günde birçok kez gidip gelme durumunda kaldığını ifade eden Civelekoğlu, bu yüzden çalıştıkların bürolarının adliye binasına yakın olması gerektiğini ve bunu düşünerek kooperatif kurma kararı aldıklarını belirtti. Büroların adliyeye yakın bir yere yapmak için girişimlerde de bulunduklarını anlatan Civelekoğlu, ilk öncelikle uygun bir arsa arayışı içerisine girdiklerini ve sonuç itibariyle Doğtaş Mobilya‘nın arka kısmında kalan yerde 3 bin 450 metrekare büyüklüğünde bir arsa bulduklarını söyledi. Daha sonra hak sahibi ile anlaştıklarını belirten Civelekoğlu, çalışmalarını hızlandırarak kooperatif kurduklarını ve buraya ihtiyaçları karşılayacak kadar büro yapmayı düşündüklerini ifade ederek, “Baromuzda müstakil olarak bir kata sahip olacak. Konferans salonu, kafeteryası, idari bölümleri bulunacak. Diğer katlarda da avukat arkadaşlarımızın büroları yer alacak. İki tip büro mevcut. Birincisi 118 metrekare büyüklüğünde, diğeri ise 60 metrekare şeklinde küçük bürolar yer alacak. Yani tek çalışan avukat arkadaşlarımıza küçük bürolar, birden çok çalışan avukat arkadaşlarımız içinde büyük bürolar yapılacak” dedi.

Zemin katı alışveriş merkezi olarak yapmayı planladıklarını anlatan Civelekoğlu, tamamlandığı zaman işletmesini birisine kiralık olarak vereceklerini söyledi. Civelekoğlu, “Böylelikle adliye ile zaman kaybını önleyeceğiz, işlerimizi kolaylaştırarak hızlandırmış olacağız. Bu şekilde meslektaşlarımızın çalışmalarını daha kolay hale getirmeyi amaçlıyoruz. Diğer taraftan da kooperatif kurarak bu işi yapıyoruz. Daha ekonomik koşullarla avukat arkadaşlarımızı büro sahibi yapmak istiyoruz. Şuanda kooperatifimize 45 kişi üye oldu” diye konuştu.

İnşaatın müteahhitliğini yapımcı bir firma ile anlaşarak yaptıracaklarını söyleyen Civelekoğlu, kredi isteyen avukatlar içinde bir banka ile anlaşacaklarını ve buradan kolaylıkla kredi çekip bütçesine göre 5 yıllık veya 10 yıllık gibi taksitlendirileceğini belirtti. Kurdukları kooperatif ile Kastamonu‘daki avukatları bir yerde toplayacaklarını ifaden eden Civelekoğlu, kurdukları kooperatif sayesinde avukatları daha kolay ve ekonomik büro sahibi yapacaklarını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile