Avukatlar Yogun Is Yüklerini Hafifletmek Için Bakin Nasil Çözüm Buldu

Avukatlar Yogun Is Yüklerini Hafifletmek Için Bakin Nasil Çözüm Buldu

Her yil artan adli islemler, mahkemelerin yogunlugu gibi birçok sebepten dolayi bazi islemlerinde zaman kaybeden avukatlar, çareyi mobil uygulamada buldu. Birbirleriyle güvenli bir yardimlasma agi olusturmak için mobil uygulama gelistiren avukatlar, uygulama üzerinden isi bir baska avukata devredebiliyor. Bunun yani sira sehir disi durusmalar, farkli adliyelerde ayni güne denk gelen birden fazla durusma, cezaevi müvekkil görüsmeleri, arabuluculuk ve icra takibi gibi zaman alan tüm islemlere de uygulama üzerinden çözüm üretiliyor.

Türkiye’de her yil nüfusa oranla artan adli islemler, mahkemelerin yogunluklari gibi sebeplerle bazi islerde zaman kaybina ugrayan avukatlar dügmeye basti. Birbirleriyle iletisimlerini daha efektif hale getirmek isteyen ve güvenli yardimlasma agi arayan avukatlar, “Adliyede Kim Var” isimli bir mobil uygulama gelistirdi. 2 yillik AR-GE ve teknoloji alt yapisi ile hayata geçirilen ve ilk 6. ayinda erken dönem yatirimi alan mobil uygulamanin önümüzdeki aylarda daha da güçlenmesi hedefleniyor. Hukuk alanindaki çalismalarini is dünyasindaki girisimciligi ile birlestiren Istanbul Barosu avukatlarindan Av. Asli Nihal Öztüren, IT ve finans sektörlerindeki profesyonellerden olusan bir beyin takimi kurarak uygulamayi hayata geçirdi. Günümüzde binlerce avukata hizmet veren uygulama, her geçen gün yeni avukatlari sistemine katarak 81 ilde oldukça genis bir tevkil agi olusturuyor. Yardim talebinde bulunan avukatin uygulama üzerinden açacagi ilana 2.8 saniye gibi rekor bir zamanda baska bir meslektasi tarafindan basvuru gelebiliyor ve yardim talebi dakikalar içinde sonuçlanabiliyor.

Ayda 29 saat tasarruf ettiren uygulama

Öte yandan, avukatlarin hiçbir ek ücret ödemeden birbirleriyle etkilesime girebilecegi, fikir alisverisinde bulunabilecegi, güncel hukuk gelismelerinin takip edilebilecegi bir forum da uygulamanin yaninda masaüstü kullanim için avukatlara sunuluyor. Yine ek olarak AKV avukatlari tüm mevzuatlara ve içtihat bilgi bankasina uygulama üzerinden eksiksiz ve ücretsiz sekilde ulasabiliyor. Güncel yazilim teknolojileri ve üst düzey yazilimci kadrosu ile altyapisi kurulmus olan uygulama hem IOS hem de Android cihazlarda kullanilabiliyor. Yapilan inceleme ve arastirmalarda bir avukatin ’Adliyede Kim Var’ uygulamasini kullanarak ayda 29 saat verimli zamanindan tasarruf ettigi görüldü.

Özellikle pandemi döneminde adli islemlerin yürütülmesi, hukuk sisteminin aksamamasi ve vatandaslarin hak kaybina ugramamasi için kurulan uygulama, Türkiye’nin ilk akilli tevkil platformu olarak 2 yil içerisinde yüzde 200 büyüyerek 81 ilde hizmet vermeye devam ediyor.

Uygulamada neler yapilabiliyor?

Avukatlar, ’Adliyede Kim Var’ uygulamasiyla o anda adliyede olan meslektaslarina ulasarak yardim talebinde bulunabiliyor. Uygulamadaki 1 dakikalik islem ile tüm tevkil taleplerini bir meslektasina güvenle iletip isi devredebiliyor. Tüm bunlari baska hiçbir uygulama veya isleme gerek kalmadan AKV uygulamasi üzerinden tamamlayabiliyor. Uygulama içindeki tüm fonksiyonlar Kisisel Verilerin Korunmasi Kanunu’na uygun olarak çalisiyor. Uygulama ile sehir disi durusmalar, farkli adliyelerde ayni güne denk gelen birden fazla durusma, cezaevi müvekkil görüsmeleri, arabuluculuk ve icra takibi gibi zaman alan tüm islemler dakikalar içerisinde bir baska avukata devredilebiliyor.

Yalnizca avukat ve avukat adaylari için

Uygulamaya sadece Türkiye Barolar Birligi’ne kayitli avukatlarin kabul edilmesiyle, tüm avukatlar açisindan güvenli bir ortam olusturuluyor. Ayrica Adliyede Kim Var ekibi, meslege yeni adim atacak, hala hukuk fakültesinde okuyan veya yeni mezun olmus kisilere de uygulamanin gelistirilmesi için çalisma gruplarinda yer alma firsati sunuyor. Uygulama, meslege yeni katilacak kisilere is imkani sunan ve gelisen teknoloji çaginda meslegin icra edilmesi için yeni yatirimlarin tecrübe edilmesi açisindan imkan sagliyor. Tüm avukat ve avukat adaylari www.adliyedekimvar.com web sitesi üzerinden veya sosyal medya hesaplari üzerinden ekibe katilmak için talepte bulunabiliyor. Tüm avukatlar uygulamayi aylik ve yillik üyelik tercihleri üzerinden telefonlarina indirebiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile