Avukatlardan Cübbeli Eylem

Avukatlardan Cübbeli Eylem

Adana`da bir grup avukat, cübbeleriyle eylem yapıp, `özel yargılama mahkemeleri`ne karşı çıktı ve Terörle Mücadele Yasası`nın kaldırılmasını istedi.

Adana Adliyesi önünde bir araya gelen Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesi`ne üye bir grup avukat, üzerinde; `Özel Yargılama Terörüne Son` ifadesinin yer aldığı bir pankart açarak eylem yaptı. Burada avukatlar adına konuşan Şube Başkanı Taylan Özgür Eker, bugün gelinen noktada en temel insan hakkı olan; `yaşam hakkı`nın yok sayıldığını, `İstiklal Mahkemeleri` ile başlayan sürecin `Sıkıyönetim Mahkemeleri` ve `Devlet Güvenlik Mahkemeleri`nin (DGM) ardından bugün `Özel Yetkili Mahkemeler` ile devamettiğin anlattı

Eker, DGM`lerin kaldırılması noktasında ortaya koydukları mücadeleyi unutmadıklarını ve bugün yine işin kendilerine düştüğünü belirterek, "Yeniden müvekkillerimiz, meslektaşlarımız ve geleceğimiz için kolları sıvadık" dedi. Eker, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Hukukun askıya alındığı yerde cübbelerimizi asacağımızı sanmayın. Bizler, cübbelerimizle tüm özel yargılama mahkemelerinin, Terörle Mücadele Yasası`nın ve yasalardaki anti-demokratik uygulamaların kaldırılması için mücadeleye başlıyoruz. Buhepimizin gelecek mücadelesidir. Bir araya gelme ve daha güçlü bir şekilde haykırma zamanıdır." Yapılan açıklamanın ardından avukatlar, olaysız bir şekilde dağıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile