Avukatların Bürolarında Arama Sona Erdi

Avukatların Bürolarında Arama Sona Erdi

KCK operasyonları kapsamında Bursa`da gözaltına alınan eski İHD Başkanı Ayşe B.

, "Yasa dışı hiçbir şey yok, merak etmeyin. Ben hukuka uygun bir sebep bulamadım. Zaten daha sonra olmadığını anlayacaksınız" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce yürütülen soruşturma kapsamında, Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda, eski İHD Başkanı Av. Ayşe B. ile 12 Haziran seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olan Öcalan`ın avukatlarından Mehmet Deniz B. evlerinde gözaltına alınmıştı. Sorgulanan avukatların Elmasbahçeler Mahallesi`ndeki bürolarının ardından evlerinde de arama yapıldı.

Bir dönem Abdullah Öcalan`ın avukatlığını yapan Ayşe B., evinde yapılacak arama için bürosundan çıkarılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ayşe B., "Ne oldu? İçeride ne aradılar?" sorusuna, "Her zamanki şeyler işte" karşılığını verdi. "İçeride ne buldular?" sorusuna, "Yasa dışı hiçbir şey yok, merak etmeyin. Ben hukuka uygun bir sebep bulamadım. Zaten daha sonra olmadığını anlayacaksınız" şeklinde yanıt veren eski İHD Başkanı Av. Ayşe B., "Nereye götürülüyorsunuz?" sorusuna da, "Ev aramasına"karşılığını vererek araca bindi.

Daha sonra diğer avukatlar, cumhuriyet savcıları ile polis ekipleri ev araması için hep birlikte araçlara binerek olay yerinden ayrıldı.

Polislerin, valizlerle poşetler içinde çeşitli evrak ve dosyalar taşıdığı görüldü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile