Avustralya 50 yılda 0.7 derece arttı

Avustralya 50 yılda 0.7 derece arttı

Son 50 yılın verileri baz alınarak yapılan araştırmada Avustralya'da 0,7 derece değişiklik yaşandığı saptandı. Uzmanlara göre,bu minimum artış iklim değşikliğinin en belirgin kanıtı olarak yorumlandı .

Araştırmayı yapan Commonwealth ScientificIndustrial Research Organisation (CSIRO) Direktörü Megan Clark, ABC radyosunda yaptığı konuşmada, iklim değişikliğine dair belirgin işaretler bulunduğunu belirterek, tüm mevsimler boyunca ısınmanın bütün ülkeyi ilgilendirdiğini ve son on yılın daha bir sıcak olduğunu iddia etti.

Clark, "Soğuk günleri de daha az yaşıyoruz, uzun dönemde iklimin eğilimi apaçık ortada" dedi.

Avustralya Meteoroloji Kurumuyla ortaklaşa hazırlanan bu rapor, iklim değişikliği konusunda BM Hükümetlerarası Uzmanlar Grubunun çalışmaları ve raporlarında art arda hatalar yapıldığının açıklanmasından sonra başlayan polemiğin üzerine geldi.

Avustralyalı bilim adamları ise hazırladıkları rapor ve verilerin doğruluğundan kesinlikle yanılmadıklarının altını çizdi.

Avustralyalı uzmanların hazırladığı belgede ayrıca, kıtanın batı ve kuzeyinde deniz seviyesinin yılda 7 ila 10 milimetre yükseldiği, yağış miktarının da bazı bölgelerde hafifçe arttığı, bazılarında da azaldığı bildirildi.

Dünyanın kişi başı en yüksek karbon salımına sahip ülkelerden Avustralya'da iklim değişikliği ve küresel ısınma, bu yıl yapılacak genel seçimlerin başlıca siyasi tartışmalarından birini oluşturmaktadır.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile