Avustralya, Afrika Birliği’ni olası bir terör saldırısına karşı uyardı

Avustralya Dışişleri Bakanlığı, Afrika Birliği’nin merkezi olan Etiyopya’nın başkenti Addis Adaba’yı, birliğin bu hafta başlayacak olan zirvesi süresince isyancı grupların muhtemel bombalı saldırıları konusunda uyardı. Addis Adaba’daki bir Batılı diplomat



Avustralya Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı, dün internet sayfasından yaptığı açıklamada, “Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, aşırıcı gruplar Afrika Birliği zirvesinin yapılacağı Addis Adaba’da bombalı saldırı planlıyorlar.” diyerek, Etiyopya’ya seyahat edecek vatandaşlarını uyardı.

Etiyopya hükümeti 2006’da Somali’yi işgal etmiş, başkent Mogadişhu’daki idareye son vererek, isyancıları ülkenin güneyine sürmüştü. Ardından Batılı güçler, Birleşmiş Milletler ve Afrika Birliği’nin desteğiyle Mogadişhu’nun küçük bir bölgesini kontrol edebilen yeni bir hükümet kuruldu. İktidarı kaybeden silahlı gruplar ise yenilginin hemen ardından tekrar toparlanarak yeni hükümete karşı saldırılara başladılar. Etiyopya ise 2009’da Somali’den çekildi.

Somali’de bulunan en büyük silahlı örgüt olan El Şebab, Uganda’nın başkenti Kampala’da bir spor kulübünde Dünya Kupası’nı izleyen kalabalığa karşı düzenlediği bombalı saldırıyla dünyanın tepkisini çekmişti. Saldırıda 74 kişi ölmüştü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile