Avustralya'da 4 Yasindaki Çocuk 1139 Avustralya Dolari Tutarinda Pasta Ve Dondurma Siparisi Verdi

Avustralya'nin Sidney kentinde yasayan 4 yasindaki Christian King, babasinin telefonunu kullanarak 1139 Avustralya dolari (yaklasik 12 bin TL) tutarinda dondurma ve pasta siparisi verdi.

Guardian Avustralya'da yer alan habere göre, babasinin vakit geçirmesi için verdigi cep telefonundaki yiyecek siparisi uygulamasina giren King'in, ismine özel dogum günü pastasi, dondurma ve en sevdigi lezzetlerden olusan 1139 Avustralya dolari tutarindaki yiyecekleri babasinin is yerine siparis etmesi, ailesini saskina çevirdi.

Oglunun yemek dagitim sirketinden (Uber Eats) siparis verdigini söylediginde ona inanmadigini ancak sirket soföründen aldiklari telefonla durumun degistigini söyleyen Kris King, "Önce 139 dolar oldugunu düsündüm. Sonra dikkatlice baktim ve 1139 dolardi. Neredeyse kalp krizi geçiriyorduk. Aslinda bana kendisi için bir dogum günü pastasi siparis ettigini söyledi ve ben buna da inanmamistim." ifadelerini kullandi.

Ogluna son derece sinirlendigini aktaran King, söyle devam etti:

"Rastgele siparis vermemis, iki tiramisu tatlisi, iki kek, çikolatali kütük pasta siparis etmis, istedigini seçmis. Ayrica sekiz veya dokuz adet 1,5 litrelik kaplarda çilekli, kremali ve dondurma ismarlamis. Sadece istedigini siparis eden küçük arsiz bir çocuk."

- Uber Eats parayi geri ödedi

Christian'in dogum gününün ocak ayinda oldugunu ancak oglunun önceden plan yaptigina inanan baba King, "Her gün Uber Eats'ten bir seyler siparis ediyoruz ve belli ki bunu her zaman yaptigimizi görmüs ama bunu daha önce hiç yapmamisti." dedi.

Babasinin itfaiyeci olarak çalistigi ve en son bir siparis verdigi adres olan Newtown Itfaiye Istasyonuna teslim edilen malzemeleri alan görevli itfaiyecilerin, ürünlerin bozulmamasi için buzdolabina yerlestirdikleri belirtildi.

Ailenin Uber Eats firmasiyla iletisime geçerek durumu anlatmasiyla olayin farkina varan firma, siparis tutarini iade etmeyi kabul etti.

Siparisi "çok sira disi" olarak tanimlayan firmadan yapilan açiklamada, ‘"Siparis yanlis bir sey degildi ama gerçekten bir seylerin yolunda gitmedigi düsündük.’’ ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile