Avustralya'da Elektronik Sigaraya Yasak

Avustralya Saglik Bakani Mark Butler, elektronik sigara kullaniminin ülke genelinde yasaklanacagini açikladi.

Dünya genelinde kullanimi yayginlasan ve saglik açisindan oldukça zararli oldugu bilinen elektronik sigaranin yasaklanmasi için Avustralya harekete geçti. Avustralya Saglik Bakani Mark Butler bugün yaptigi açiklamada, ülkede gençler arasinda endise verici sekilde tüketimi artan elektronik sigaralarin satisina yasak getirmeyi planladiklarini belirtti.

Butler, elektronik sigaranin ilkokul ve liselerde yayginlastigini, marketlerde çikolata gibi yiyeceklerin yaninda satildigini söyledi.



Avustralya’da getirilecek yeni kurallara göre elektronik sigara kullanimi yasaklanacak, bu cihazlar sadece eczanelerde satilacak ve ilaç tipi ambalaj kullanilmasi zorunlu olacak.

Elektronik sigaralar, yalnizca sigarayi birakmak isteyenlere satilacak.

Nikotin içeren elektronik sigaralarin daha önce alinan kararlar çerçevesinde eczanelerde reçeteyle satildigi Avustralya’da bu ürünlerin yasadisi sekilde satisinin yayginlastigi biliniyor. Avustralya’da yapilan bir arastirmaya göre 14-17 yaslari arasindaki her 6 kisiden biri, 18-24 yaslari arasinda ise her 4 kisiden biri elektronik sigara kullaniyor.

Tayland, Singapur ve Meksika gibi ülkelerde elektronik sigara satisi yasaklanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile