Avustralya'da Kovid-19'Dan Bir Kisi Daha Hayatini Kaybetti

Delta varyantinin etkili oldugu Sydney’de 'ulusal acil durum' ilan edildi Yeni Zelanda’da Avustralya ile karantinasiz seyahatler askiya alindi.

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantinin yayilmasina karsi mücadelenin sürdügü Avustralya’da son 24 saatte 152 kisi daha virüse yakalandi, bir kisinin daha hayatini kaybetmesiyle can kaybi 916’ya yükseldi.

Delta varyantinin en fazla etkili oldugu eyaletlerden Yeni Güney Galler’de (NSW) 136, Victoria’da 14, Güney Avustralya (SA) ve Queensland’da birer kisiye Kovid-19 teshisi konuldugu, NSW’de virüse yakalanan bir kisinin daha yasamini yitirdigi açiklandi.

Yasanan can kaybiyla ülke genelinde Kovid-19 kaynakli ölü sayisi 916’ya çikti.

- Sydney’de " ulusal acil durum" ilan edildi

NSW Eyalet Saglik Müstesari Kerry Chant, eyaletin baskenti Sydney’de süren tam kapanma ve tedbirlere ragmen Delta varyantinin önlememesi üzerine "ulusal acil durum" ilan ettiklerini duyurdu.

Özellikle Sydney’in güneybati ve bati banliyölerindeki durumun artik "ulusal bir acil durum" olarak kabul edildigini vurgulayan Chant, "Bugün federal hükümete bunun ulusal bir acil durum oldugunu ve vaka sayilarini azaltmak için ek önlemler gerektirdigini bildirdim." ifadesini kullandi.

Ülkede virüse yakalanan 32 bin 579 Avustralyalidan 916’si hayatini kaybetti, 1700 aktif vakadan 30’u yogun bakimda olmak üzere 155 kisinin hastanedeki tedavileri devam ediyor.

- Yeni Zelanda’da Avustralya ile karantinasiz seyahatler askiya alindi

Yeni Zelanda Basbakani Jacinda Ardern, Basbakanligin resmi sitesinden Saglik Bakani Chris Hipkins ile yaptigi ortak açiklamada, Avustralya ile ülkesi arasindaki karantinasiz uçuslarin en az 8 hafta süreyle askiya alindigini duyurdu.

Delta varyantinin Avustralya’da yayilmasindan dolayi aldiklari kararin bu gece yarisindan itibaren yürürlüge girecegini ve ülkelerine dönecek Yeni Zelandalilarin Avustralya’daki havalimanlarinda teste tabi tutulacaklarini belirten Basbakan Ardern, ‘‘Her yolcu, uçmadan önce durdurulacak ve kontrol edilecek." dedi.

Yeni Zelanda’da Kovid-19’a yakalanan 2 bin 855 kisiden 2 bin 749’u sagligina kavustu, 80 aktif vakanin bulundugu ülkede 26 kisi hayatini kaybetti. Hastanede Kovid-19'lu hastanin bulunmadigi ülkedeki aktif vakalar, karantina merkezlerinde tutuluyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile