Avustralya'da Üzerinde Zipladiklari Sisme Kaleyle Rüzgarda Havaya Savrulan Iki Ögrenci Öldü

Avustralya’nin Tazmanya eyaletinde okul bahçesinde üzerinde zipladiklari sisme kaleyle rüzgarda havaya savrulan ögrencilerden ikisinin yasamini yitirdigi, bazilarinin yaralandigi bildirildi.

Avustralya Yayin Kurumunda yer alan habere göre, Devonport kentindeki Hillcrest Ilkögretim Okulu'nda kutlama yapildigi sirada rüzgar, ögrencilerin üzerinde zipladigi sisme kaleyi havaya savurdu.

Sisme kaleyle 10 metre yükseklikten yere düsen ögrencilerden 2'si hayatini kaybetti, hastaneye kaldirilanlardan bazilarinin saglik durumunun agir oldugu belirtildi.

Olayin 10.00 sularinda meydana geldigini açiklayan Tazmanya polisi, yarali çocuklarin olay yerindeki müdahalelerinin ardindan hastaneye sevk edildiklerini bildirdi.

Yasananlari ‘"üzücü" olarak nitelendiren ve hayatini kaybeden çocuklarin ailelerine bassagligi dileginde bulunan Tazmanya polisinden Komiser Debbie Williams, "Bugün Hillcrest Ilkögretim Okulu'nda meydana gelen bir trajik olaydan sonra iki çocugun öldügünü dogrulayabilirim." ifadelerini kullandi.

Mahremiyetin korunmasi için bu asamada ölümler veya yaralananlar hakkinda daha fazla ayrinti veremeyecegini açiklayan Tazmanya polisi, olayla ilgili ögleden sonra Devonport kentinde basin toplantisi düzenleyeceklerini duyurdu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile