Avustralya'nin Melbourne Kentindeki Kovid-19 Yasaklari Bir Hafta Daha Uzatildi

Avustralya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin en fazla etkili oldugu Melbourne kentinde geçen hafta ilan edilen zorunlu haller disinda sokaga çikma yasaginin bir hafta daha uzatildigi açiklandi.

Victoria Eyalet Basbakani Daniel Andrews, eyaletin baskenti Melbourne’da düzenledigi basin toplantisinda, son 24 saatte eyalette 13 yeni vaka kaydedildigini belirterek, 5 gündür süren tam kapanmanin 27 Temmuz Sali günü 23.59’a kadar devam edecegini duyurdu.

Sydney’de yükselen vaka sayilarini dikkate alarak yürürlükteki zorunlu haller disinda sokaga çikma (tam kapanma) yasagi uygulamasini uzatmaya karar verdiklerini dile getiren Basbakan Andrews, "Hepinize hatirlatirim, geçen yil Melbourne çevresinde çelikten bir halkamiz vardi ve bu sadece Victoria eyaletini degil, tüm ülkeyi korudu." ifadesini kullandi.

Victoria eyaletindeki yasaklar kapsaminda ise gitmek, tibbi yardim almak veya vermek, bakim hizmeti, egzersiz, asi ve test yaptirma haricindeki nedenlerle disari çikilmasi yasaklanmis durumda.

Geçen yil Avustralya’da Kovid-19 vakalarinin en fazla etkili oldugu Victoria’da günlük vaka sayilari 725’e kadar yükselmis, siki tedbirlere ragmen ülkedeki 915 can kaybindan 820’si bu eyalette kaydedilmisti.

- Güney Avustralya eyalet hükümeti bir hafta tam kapanma karari aldi

Güney Avustralya Eyalet Basbakani Steven Marshall, son 24 saatte 5 yeni vakanin kaydedilmesi üzerine aksam 18.00’den itibaren 7 gün süreyle tam kapanma karari aldiklarini duyurdu.

Eyalette görülen yeni tip koronavirüsün Delta varyantinin yayilmasini durdurmak için hizli karar almak zorunda kaldiklarini belirten Basbakan Marshall, "Gerçek su ki geçen yil bu zamanlar oldugundan farkli bir varyantla ugrasiyoruz. Güney Avustralyalilarin bu zorlugun üstesinden gelecegine, bu yeni kisitlamalara uymalarina ve bunu mümkün olan en kisa sürede atlatacagimiza yüzde 100 inaniyorum." seklinde konustu.

Öte yandan tam kapanma uygulamasinin devam ettigi Yeni Güney Galler eyaletinin baskenti Sydney’de 78, Queensland eyaletinde ise 3 kisiye daha Kovid-19 teshisi konuldugu açiklandi.

Son haftalarda Kovid-19'un Delta varyantinin etkili oldugu Avustralya’da son 24 saatte 111 kisiye daha koronavirüs teshisi konuldu, virüse yakalanan 32 bin 120 kisiden 915’i hayatini kaybetti.

Halen 1360 aktif vakanin bulundugu ülkede Kovid-19 nedeniyle hastalanan 128 kisinin hastanedeki tedavileri devam ediyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile