Avustralya sel felaketiyle mücadele ediyor

Avustralya son 50 yılda yaşadığı en büyük sel felaketiyle mücadele ediyor.

Avustralya'nın kuzeydoğu kesiminde kıyı bölgelerindeki sel felaketi yaklaşık 900 bin kilometrekarelik alanda etkili olmaya devam ediyor.

Bölgede geçen hafta boyunca yağan yağmur sonucunda meydana gelen sel Fransa ve Almanya'nın toplamından geniş bir alanda etkili oldu ve yaklaşık 200 yüz bin kişiyi zor durumda bıraktı Sel nedeniyle Sidney'in kuzeybatısında bulunan Coonamble kasabasında yaşayan yaklaşık bin 200 kişi evlerinden tahliye edildi. Castlereagh Nehri'nin su seviyesinin yükseldiğini belirten yetkililer ülkenin son 50 yılda yaşadığı en büyük sel felaketi nedeniyle halka şehrin yüksek bölgelerine çıkmaları çağrısında bulunulmuştu.

Queensland Eyaleti polis yetkilisi Alistair Dawson sel sularının tamamen çekilmesinin ve kurumasının bir ayı bulabileceğini kaydederken; Eyalet Başbakanı Anna Bligh sel sularının temizlenmesinin ve etkilerinin giderilmesinin milyarlarca dolara mal olacağını söyledi.

BİR SİNEMANIN ÇATISI ÇÖKTÜ: 36 YARALI
Sel felaketiyle mücadele eden Avustralya'da Sidney'in batısındaki Bathurst kentinde bir sinemanın çatısının çökmesi sonucu 36 kişi yaralandı.

Polis şiddetli yağışların neden olduğu çökme sonucu 36 kişinin hafif yaralandığını içeridekilerin tümünün dışarı çıkarıldığını açıkladı.

ÖLÜ SAYISI İKİYE YÜKSELDİ
Bu arada ülkenin kuzeydoğu kesimindeki sellerde ölenlerin sayısının 2'ye yükseldiği belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile