Avusturya'da Hükümet İstifasını Sundu

Avusturya'da pazar günü gerçekleşen genel seçimin ardından koalisyon hükümeti üyeleri, Cumhurbaşkanı Heinz Fischer'e istifalarını sundu. İstifaları kabul eden Fischer, bakanlardan yeni hükümet kurulana kadar görevlerine devam etmelerini istedi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, mektupla verilen oyların sayımıyla partilerin Federal Meclis'te kazandıkları sandalye sayısında bazı değişiklikler olduğu belirtildi.

Kesin olmayan resmi sonuca göre, siyasi partilerin aldıkları oy oranı ile Federal Meclis'te kazandıkları sandalye sayıları şöyle belirlendi:

Sosyal Demokrat Parti:Yüzde 26,9 ile 52 sandalye,

Halk Partisi:Yüzde 24 oy oranı ile 47 sandalye,

Özgürlükçüler Partisi:Yüzde 20|6 oy oranı ile 40 sandalye,

Yeşiller Partisi: Yüzde 12.3 oy oranı ile 24 sandalye,

Team Stronach: Yüzde 5.7 ile 11 sandalye

NEOS Partisi: Yüzde 4.9 ile 9 sandalye

Siyasi gözlemciler Cumhurbaşkanı Fischer'in bugüne kadar olduğu gibi Sosyal Demokrat Parti ile Halk Partisi arasındaki büyük koalisyonunun devam etmesinden yana olduğunu ve parti liderleriyle yarından itibaren yapacağı görüşmelerde de bu görüşünü dile getireceğini vurguluyor.

SPÖ ile ÖVP arasında büyük koalisyonun kurulması halinde iki parti 183 üyeli Federal Meclis'te 99 sandalyeye sahip olacak.

Cumhurbaşkanı Fischer ',yarından itibaren siyasi parti liderlerini aldıkları oy oranlarına göre sırayla kabul edecek. Fischer'in, sandıktan birinci parti olarak çıkan SPÖ Lideri Werner Faymann'a hükümeti kurma görevi vermesi bekleniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile