Avusturya'da Türkler Yüzde 73'Le En Çok Asi Yaptiran Yabanci Grup Oldu

Avusturya Istatistik Kurumunun yaptigi çalismaya göre, Türkiye dogumlu Türkler, ülkedeki yabancilar arasinda yüzde 73,2 ile en yüksek oranda Kovid-19 asisi yaptirmis grup olarak öne çikti.

Kurumun, egitim ve çalisan durumu, etnik köken gibi farkli sosyal siniflara ait gruplar arasinda asi yaptirma oranina iliskin yaptigi çalisma kamuoyuyla paylasildi.

Buna göre, ülkede çalisan ve egitim seviyesi yüksek kisilerin asiya gösterdigi ilginin, daha düsük egitim seviyesine sahip ve issizlere oranla yüksek oldugu tespit edildi.

- Yüksek okul mezunlarinda asi orani yüzde 84

Yüksek okul mezunu 25-64 yas araligindaki bireylerde asi yaptirma oraninin yüzde 84 seviyesinde oldugu belirtilen çalismada, ilkokul mezunlarinda ise bu oranin yüzde 68 oldugu bildirildi.

Çalisanlarin yüzde 76'sinin, issizlerin ise yüzde 69’nun asi yaptirdigi belirtildi.

Çalismada ülkede yasayan yabancilar arasindaki asi oranlari da incelendi. Türkiye’de dogmus Avusturya’da yasamini sürdüren Türklerin yüzde 73,2 ile en yüksek asi oranina sahip grup oldugu bildirildi. Türkleri sirasiyla Çekler, Almanlar ve Afganlar takip etti.

Avusturya vatandaslarinin yüzde 69,5 oraninda asi yaptirdigi belirtilen çalismada, yabanci uyruklu vatandaslar arasinda ise asi oraninin yüzde 51,5 oldugu kaydedildi.

Halkin yaklasik yüzde 30’nun asi yaptirmadigi ülkede Saglik Bakani Wolfgang Mückstein, çalismaya iliskin yaptigi açiklamada, istatiksel verilerin birçok açidan önemli oldugunu ifade ederek, "Rakamlar bize nereye yönelmemiz gerektigini gösteriyor." diye konustu.

Avusturya’da son 24 saatte 2 bin 416 yeni vaka görülürken, toplam vaka sayisi 1 milyon 268 bin 519’a çikti. Virüs nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi ise 22 artisla 13 bin 672’ye yükseldi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile