Avyalık'ta Kabotaj Bayramı Coşkusu

Avyalık'ta Kabotaj Bayramı Coşkusu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 84. yıldönümü, yapılan törenlere halkın yoğun ilgisiyle coşkuyla kutlandı.

  Sabah sat 09 . 30 ' da Cumhuriyet Meydanı ' nda bulunan Atatürk anıtının önüne ilçe protokolünün çelenk sunması , saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunmasıyla birlikte başladı .
Törende konuşan Ayvalık Liman Başkanı Hüseyin Demir , " Türkiye Cumhuriyeti ' nin ekonomik temellerinin atıldığı 1 . İzmir İktisat Kongresi çalışmaları sırasında hazırlanan ve 1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile köklü bir geleceği ve büyük bir geçmişi olan Türk Denizciliği , ekonomideki vazgeçilmez yerini yeniden almış , gücünü yitiren Osmanlı İmparatorluğu ' nun yabancılara terk ettiği deniz varlığına yeniden sahip olabilmiştir " diye konuştu .
Türkiye ' de denizciliğin hızla büyüdüğü bir sektör olduğunu belirten Hüseyin Demir , " Gemi inşaat sanayindeki gelişmeler , bakım ve onarımla birlikte kat edilen mesafe küçümsenmeyecek bir noktadadır . Denizcilik sektörü doğrudan ve dolaylı olarak çok büyük bir iş imkânı ve istihdam sağlayan bir sektördür . Diğer yandan ülkemizde , denizcilik alanında her kademede akademik ve temel eğitim veren çok sayıda okul ve özel eğitim merkezleri mevcut olup , bu okul ve merkezlerden mezun olan gençlerimiz ülkemiz ve dünya denizlerinde hizmet vermektedir " dedi .
Ayvalık Liman Başkanı demir sözlerini ulu önder Atatürk ' ün denizciliğe verdiği önemi ve denizcilik politikası ile ilgili söylemiş olduğu , " Denizciliği Türk ' ün milli ülküsü olarak görmeli ve onu az zamanda başarmalıyız " sözleriyle tamamladı .
Çelenk sunma törenleri sırasında halk oyunları ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi .
Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant , Garnizon Komutanı Albay Gürsel Işık , Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Liman Başkanı Hüseyin Demir deniz şehitleri için denize çelenk bıraktılar .

YARIŞMALARDA HEYECAN DORUKTAYDI
Törenlerin ardından yapılan yüzme , yağlı direk , ördek kapma yarışmaları büyük ilgi gördü .
100 metrelik mesafe kulvarı içerisinde yapılan yarışmalara 50 ' den fazla genç katıldı .
Yıldız Erkekler kategorisinde ; İsmail Yurdakan , Ahmet Cansöyler , Mert Savcı , Erkek Gençlerde ; Resul Korkmaz , Tanju İpyoz , Zafer Akkoç , Büyük Erkeklerde , ; Fatih Kale , Bahattin Kale , Bayanlar Yıldızlarda ; Tuana Kaynar , Güneş Öncü , Bayanlar Gençlerde ; Pelin Sargın , Öykü Demir derece girerek ödüllendirildiler .
Ördek Kapma yarışmalarında ise ; Fırat Savca , Murat Prinç denize bırakılan ördekleri yakalarken , yarışmalarda her sene olduğu gibi en büyük ilgiyi gören Yağlı Direkten Türk Bayrağını alabilme yarışında ise ; Selahattin Yıldız birinciliği kazandı . Yarışmaya dereceye giren gençlere ödüllerini Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant , Garnizon Komutanı Albay Gürsel Işık , Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve diğer protokol üyeleri dağıttı .
Yarışmalarda ve törende en büyük ilgiyi Ergün Tekincan önderliğindeki Ayvalık Belediye Bandosu birbirinden güzel marş ve güncel popüler şarkılarıyla toplarken , yarışmaları izleyen vatandaşlarca bol bol alkışlandığı görüldü .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile