Ayagindan Çikardigi Botlarini Yasli Depremzedeye Giydirmisti, Kahraman Itfaiyecinin Ani Ölümü Merzifon'u Yasa Bogdu

Ayagindan Çikardigi Botlarini Yasli Depremzedeye Giydirmisti, Kahraman Itfaiyecinin Ani Ölümü Merzifon'u Yasa Bogdu

Kahramanmaras’ta depremin yiktigi binanin enkazindan kurtardiklari yasli adama ayagindaki botlarini çikarip giydirdigi görüntüleri gündem olan Amasya Merzifonlu itfaiyeci Kürsat Aydin, Samsun’da evinde ölü bulundu. Depremin sembolü o botlarini bir daha giymeyen 43 yasindaki Aydin’in ani ölümü memleketindeki sevenlerini yasa bogdu. Merzifon Belediye Baskani Alp Kargi, bassagligi mesaji yayinlayarak üzüntüsünü paylasti.

Olay, Samsun’un Atakum ilçesi Yeni Mahalle’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Amasya’nin Merzifon ilçesinde Merzifon Belediyesi’nde itfaiye personeli olarak çalisan Kürsat Aydin, ilaç mümessili olan esi Mine Aydin tarafindan Samsun’daki evinin banyosunda hareketsiz halde yerde yatarken bulundu. Olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Yapilan kontrolde Kürsat Aydin’in olay yerinde hayatini kaybettigi tespit edildi. Aydin’in cansiz bedeni savcinin olay yerindeki incelemesinin ardindan otopsi için Adli Tip Kurumu Samsun Grup Baskanligina gönderildi. Kesin ölüm sebebinin otopsi sonucu belli olacagi ögrenildi. Olayla ilgili sorusturma devam ediyor.

6 Subat’taki Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardindan Amasya’nin Merzifon ilçesinden hizli bir sekilde Kahramanmaras’a giden Merzifon Belediyesi itfaiye ekipleri, Trabzon Caddesi’nde çöken apartmanin enkazindan 36 saat sonra yasli bir adami sag çikardi. O sirada itfaiyeci Kürsat Aydin yalin ayak oldugunu gördügü yasli adama kendi botlarini çikararak giydirdi. Botlari giyerken sasirip “Sen ne yapacaksin?” diye soran yasli adama da, “Sen bizi düsünme. Biz giyeriz bir sey” seklindeki cevabiyla da yürekleri bir kez daha isitmisti. Kurtarma çalismalarinin yogunlugu nedeniyle ismini bile soramadiklari yasli adamin birkaç saat sonra botlari geri getirdigini ve aralarinda geçen diyalogu asla unutamayacaklarini anlatan Kürsat Aydin, "Botlarimi o günden beri giymiyorum. Itfaiye Müdürlügümüzde duruyor. Bizim için depremin sembolü oldu" diye konusmustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile