Ayakkabıcılar İstanbul'da Buluşuyor

57’nci AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı 5-8 Nisan tarihleri arasında kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Ekonomi Bakanlığının himayesinde, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) desteği ile, CNR Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek olan dev organizasyon 5-8 Nisan tarihleri arasında küresel ayakkabı sektörünü İstanbul’da ağırlayacak.

TASD Başkanı Süleyman Gürsoy, “Bu fuarın global bir vizyonu var. AYMOD hem iç pazarın gelişimine katkı sağlayan, hem de küresel ayakkabı sektörünün karar verici pozisyonundaki temsilcilerini ağırlayan bir organizasyon. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi bizden desteklerini esirgemiyor. Bu yıl özellikle Rusya’dan yoğun bir talep var. Rusya ile ilişkilerimizin normalleşmesi bu gelişmede büyük pay sahibi. Asya’dan, Amerika’dan ve Avrupa’dan bu yıl AYMOD’a büyük ilgi var. Yaklaşık 2 bin yabancı katılımcının 5 Nisan’da açılışını yapacağımız fuarımızda olmasını bekliyoruz. Bu 2 bin kişinin büyük bir bölümünü alım heyetleri oluşturuyor. 500’e yakın satın alma heyetinin ulaşım ve konaklama masraflarını karşılayarak fuarımıza getiriyoruz. Derneğimizin yaptığı çalışmalar ve üyelerimizin desteği ile uluslararası dev zincirlerin satın alma müdürleri misafirimiz olacak” dedi.

Türkiye’nin 2023 ihracat hedefine dikkati çeken Gürsoy, ayakkabı sektörünün üreten ve döviz girdisi sağlayan bir yapıya sahip olduğunu belirterek, “Ekonomimiz sağlam temeller üzerinde seyrediyor. Yüksek ivmeli büyümemizin önündeki tek engel cari açık. Ayakkabı sektörü 2016’da 708 milyon 43 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu rakamı bu yıl 1 milyar dolar seviyesine yaklaştırmamız gerekiyor. AYMOD’un bunda büyük katkısı olacağına inanıyorum. Bu fuar sektörümüzün küresel vitrini. Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşması için her sektörün elini taşın altına koyması gerekiyor. Üreten ve ürettğini dış ülkelere iyi şartlarda pazarlayan bir ülke olmak zorundayız. AYMOD, dış ülkelerin Türkiye’nin ayakkabı sektöründeki gelişimini canlı olarak gördüğü bir etkinlik” dedi.

E-ticaret hacminin hem dünyada, hem de Türkiye’de her geçen yıl arttığına dikkati çeken Gürsoy, “Artık en büyük fabrikası olan şirketleri değil, en başarılı online satış mecralarını konuşacağımız bir dönem başlıyor. Ayakkabı sektörü olarak E-ticaret yatırımlarına daha fazla ağırlık vermemiz gerekiyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile