Ayaklari Sakat Dogan Sipa, Tedavisi Için 800 Kilometre Uzaga Gönderildi

Ayaklari Sakat Dogan Sipa, Tedavisi Için 800 Kilometre Uzaga Gönderildi

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde, ayaklari sakat dogan bir sipa, hayvan severler tarafindan gerekli tedavisi amaciyla 800 kilometre uzakliktaki Artvin’e gönderildi.

Elbistan’da, hayvan severlerin kurdugu Gönüllüler Platformu, ayagi sakat dogan bir sipa için seferber oldu. Ilçeye bagli kirsal Gökçek Mahallesi’nde sahipsiz bir esegin yavrusunun sakat dogdugu bilgisini alan platform üyeleri, hemen bölgeye gitti. Ön iki ayagindaki sakatlik nedeniyle yürüyemeyen yavru, ilk olarak yaban hayvanlarinin saldirisindan korunmasi için mahallede hayvancilikla ugrasan bir vatandasin ahirina götürüldü. Daha sonra gönüllüler bu sartlarda yasamasi zor olan yavruyu yeniden hayata baglamak için arayisa girerek dernekler ve veteriner klinikleri ile irtibata geçerek aradiklari çözümü Artvin’de buldu. Sipanin tedavisinin, Hayvanlari Dogayi Insanlari Koruma ve Yasatma Dernegi (HAYDIKO) tarafindan kurulan Artvin’deki çiftlikte yapilmasi kararlastirildi. Sakat yavru, Elbistan’dan yaklasik 800 kilometre uzaktaki Artvin’le kurulan gönül bagi ile tedavi yolculuguna basladi.

Annesi ile birlikte kamyona yüklenen yavru, Artvin’e götürülerek çiftlige teslim edildi. Yavrunun burada ameliyat edilecegi ve gerekirse de protez bacak takilacagi bildirildi.

Platformu üyeleri, her canlinin yasam hakkinin oldugu düsüncesiyle hareket ettiklerini belirterek ön iki ayagi da sakat olan sipanin, bu halde hayatta kalma sansinin olmadigini Artvin’e gönderilmesi ve tedavi masraflari için gerekli olan yaklasik 8 bin liranin HAYKIDO tarafindan karsilandigini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile