Ayakta Kalan Orta Hasarli Binada Yangin Panigi

Ayakta Kalan Orta Hasarli Binada Yangin Panigi

Kahramanmaras’ta Ebrar Sitesi yaninda bulunan ve ayakta kalan tek orta hasarli binada çikan yangin, panige neden oldu.

Yangin, merkez Onikisubat ilçesi Sazi Bey Mahallesi Haydar Aliyev Bulvari’nda Ebrar Siteleri’nin hemen yaninda bulunan ve depremlerde orta hasar alarak bosaltilan 7 katli binanin 6’nci katinda meydana geldi. Henüz çikis nedeni belli olmayan yangini gören vatandaslar, durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Kisa süre içerisinde bölgeye gelen itfaiye ekipleri, yangini büyümeden söndürmeyi basardi.

6 Subat depremlerinden sonra içinde kimsenin yasamadigi binada bazi esyalarin bulundugu ve yanginda zarar gördügü bildirildi.

Yangin çikan apartmanda daire sahibi olan Kemal Kahraman, "Içindeki tüm esyalar çalindi, simdi de yangin çikti. Artik kim giriyor çikiyor bir bilgimiz yok. Kimse oturmuyor giren çok. Hem de yangin çikti. Burada toplamda 70 daire var ama su anda hepsi kullanilmaz durumda. Su anda sahipsiz bir bina, durdukça çürüyor gidiyor. Içeride tek tük malzeme kalmisti onlar da yanginda gidiyor. Ama içeriye bilmedigimiz kisiler giriyor çikiyor. Biz de sürekli basinda bekleyemiyoruz. Yangina da engel olamiyorsun, hirsizlara da engel olamiyorsun" dedi.

Binanin uzun süredir yöneticiligini yapan Mehmet Yinanç ise, "Balici yatagi oldu gördügünüz gibi. Burasi hep esyali dairelerdi, esyalari bile çalindi. Burada 71 daire var, kapici dairesi de içinde olmak üzere. Esimi biraktim geldim ben buraya. Canim sikildi ister istemez, 5 senedir ekmegini yiyoruz biz buranin" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile