Ayancik'ta Anaokulu Temeli Atildi

Ayancik'ta Anaokulu Temeli Atildi

Sinop Dernekler Federasyonu (SINDEF), Ayancik ilçesinde hayata geçirmeyi planladigi 8 derslik ve 150 ögrenci kapasiteli anaokulunun temelini atti.

Sinop’un Ayancik ilçesinde düzenlenen törende açiklamalarda bulunan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazim Mavis, “Degerli arkadaslar, esnafimizin zararinin ödenmesi konusunda muhtesem bir çalisma yürütüldü. Ayancik’i hizlica toparladik. Simdi önümüzde kalici islerimiz var. Onlari da bir bir hayata geçiriyoruz. Köprülerimiz devam ediyor. Insallah Çarsamba günü yine Ulastirma Bakanimiz ile beraber Ayancik’ta olacagiz. Çarsamba günü saat 11.00’de önce Çatalzeytin-Türkeli Köprüsü’nün açilisini yapacagiz. Köprümüzü bitirdik. Simdi Ayancik’ta Otogar Köprümüzün kaba çalismasi bitirildi. Sevket Sentürk Köprüsü’nün çalismalari devam ediyor. Yakinda kisa süre içerisinde her iki köprümüzün açilisini yapacagiz. 27 Ekim’de küçük sanayi sitesindeki 56 tane dükkanimizin ihalesi yapilacak. Afetten kaynaklanan yikimlarla ilgili çaylarimizin ihalesini de islah ihalesini de 30 Ekim’de yapmis olacagiz. Maliye Bakanligimizdan 300 kilometrelik köy yolumuz için 100 milyon para özel idaremize gönderilmek üzere talimat verildi" dedi.

Ardindan konusan Sinop valisi Erol Karaömeroglu ise “Sinop’ta toplamda 163 subede 3 bin 238 çocugumuza okul öncesi egitim vermekteyiz. Özelde Ayancik ilçemizde 16 subede 310 ögrencimize ayni egitimi vermekteyiz. Sel felaketinin yasandigi Ayancik ve Türkeli bölgemizde bakanligimizca 4 bin 700 adet tableti tüm ögretmen ve ögrencilerimize ulastirdigimiz gibi afet bölgesindeki her kademedeki ögrencilerimize çantalariyla birlikte Milli Egitim Bakanligimizin temin ettigi kirtasiye ihtiyaçlarini okullar açilmadan gidermistik" diye konustu.

Program temele ilk harcin akitilmasi ile son buldu.

Törene, Sinop Belediye Baskani Baris Ayhan, Ayancik Belediye Baskani Hayrettin Kaya, AK Parti Sinop Il Baskani Ugur Giresun, SINDEF Genel Baskani Hasan Dalkiran ve çok sayida vatandas katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile