Ayancik'ta Felaketin Sanayi Sitesindeki Boyutu Ortaya Çikti Açiklamasi Selde Hasar Gören 56 Is Yeri Yikiliyor

Ayancik'ta Felaketin Sanayi Sitesindeki Boyutu Ortaya Çikti Açiklamasi Selde Hasar Gören 56 Is Yeri Yikiliyor

SINOP – Sinop’un Ayancik ilçesinde yasanan sel felaketinin sanayi sitesinde neden oldugu yikimin boyutu yapilan hasar tespiti sonrasi ortaya çikti. Ayancik Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Baskani Ramazan Yildiz, “Devlet yetkililerimizin verdigi rapor neticesinde 56 is yerimiz yikiliyor” dedi.

Yasanan sel felaketi sonrasi yaralarin sarilmasi iççin baslayan çalismalar devam ediyor. Bu kapsamda selden etkilenen Ayancik Küçük Sanayi Sitesi’nde hasar tespiti çalismalari yapildi. Bu kapsamda 56 is yerinin yikimina baslandi. Yikilacak is yerleri için sahiplerinin taleplerine göre geçici is yerleri insa edilmeye de baslandi. Sanayide bir yandan yikim devam ederken 16 bölümlük geçici bir is yeri insaatina da baslandi.

Ayancik Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Baskani Ramazan Yildiz, “Sanayi sitemizde 150 tane irili ufakli is yeri var. Bu 150 is yerinin 56 tanesi tamamen yikildi. Geri kalan is yeri arkadaslarimizin da yüzde 70 yüzde 80 zararlari var. Is yerlerinde makine tesisati bir sey kalmadi. Malzeme kalmadi. Sel felaketi oldugundan bugüne kadar devlet millet el birligiyle sanayi sitemizi temizlemeye çalisiyoruz. Yüzde 80’e yakin temizlendi. Elektrikle sularimiz baglaniyor su anda. En azindan is yerlerimizi temizledik. Bu 56 is yerimizin bazilari tamamen yikilmamisti. Devlet yetkililerimizin verdigi rapor neticesinde 56 is yerimiz yikiliyor. 56 is yeri sahibinin talepleri dogrultusunda 16 tanesine devletimiz is yeri tahsis ediyor. 17 arkadasimiz da kendi imkanlariyla çarsidan is yeri buldu öyle çiktilar. Geri kalan arkadaslarimiz da devlet yeniden dükkanlari yapana kadar bekleyeceklerini söylediler. Sanayi sitesinde bu sekilde yola devam ediyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile