Ayasofya-I Kebir Cami-I Serifi'nde Ikinci Kez Kurban Bayrami Namazi Eda Edildi

Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi'nde Kurban Bayrami namazi binlerce vatandasin katilimiyla ikinci kez eda edildi.

Istanbul'un fethine kadar 916 yil kilise, 1453'ten 1934'te alinan kararla müze oluncaya dek cami olarak kullanilan, 86 yil müze olarak hizmet veren ve geçen yil 24 Temmuz'da cuma namaziyla birlikte yeniden ibadete açilan Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi'nde, 2. kez kurban bayram namazi heyecani yasandi.

Kurban Bayrami namazini Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi'nde kilmak isteyenler sabahin erken saatlerinden itibaren camiye gelmeye basladi. Istanbul'un yani sira baska kentlerden ve yurt disindan gelenler, Ayasofya Meydani'ni doldurdu. Camiye giden çesitli bölgelerde kurulan güvenlik noktalarinda da yogunluk olustugu gözlendi.

Caminin içi bayram namazi vaktinden önce doldu. Vatandaslar ve turistler caminin disinda beraberlerinde getirdikleri seccadeler üzerinde namaz kilmak için saf tuttu.

Bayram namazini Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi imamlarindan Mücahit Topçuoglu kildirdi. Topçuoglu namazdan sonra minbere sol elinde kiliç tutarak, hutbe okudu. Namazin ardindan vatandaslar hep birlikte tekbir getirdi.

Istanbul Valisi Ali Yerlikaya da bayram namazini, Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi'nde kildi.

Namazin ardindan vatandaslar camiden çikarken, kalabalik bir grubun da camiye girmek için disarda bekledigi görüldü.

Sultanahmet ve Ayasofya meydanlarinda Istanbul Büyüksehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi ekipleri, kurduklari mobil büfelerde vatandaslara ve turistlere namaz sonrasinda çorba ve su ikram etti.

- Süleymaniye Camisi'nde bayram namazi

Öte yandan, Tarihi Yarimada'nin önemli simgelerinden Süleymaniye Camisi'nde de Istanbullular Kurban Bayrami namazini eda etti.

Bayrami namazini Süleymaniye Camisi'nde kilmak isteyen vatandaslar gün agarmadan camiye akin etti. Sosyal mesafe kurallarina uygun olarak namazlarini kilan vatandaslar, namazin ardindan tekbir getirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ve AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe de bayram namazini Süleymaniye Camisi'nde kildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile